Місто

До Житомира на щиті повернувся 30-річний захисник, який боронив Україну на найважчих напрямках зіткнення з ворогом

9 September 2024, 13:33

У Житомирі 9 вересня попрощалися з 30-річним військовослужбовцем Нікітою Козловим, який загинув під час виконання бойового завдання із захисту України.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

На щиті повернувся Герой...

Козлов Нікіта Вікторович (02.04.1994 — 02.09.2024)

Народився у Житомирі. Закінчивши ЗОШ №21 вступив до Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова. Отримавши рівень бакалавра, був переведений до ДУ «Житомирська політехніка», де здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Радіотехніка».

Під час навчання в університеті завдяки наполегливій праці здобув більш ніж десять свідоцтв, серед яких «Регулятор потужності електричного струму та комплексу з дослідження двигунів постійного струму та синхронних генераторів».

Після закінчення університету працював у технічному підрозділі Національної поліції України, де під час служби йому було присвоєно звання «Капітан поліції».

Життєвими захопленнями юнака були техніка та інформаційні технології. Його золоті руки могти створювати та лагодити все: автомобілі, різну техніку, дрони — від простих моделей до моделей найвищого рівня складності.

З червня 2022 року добровільно покинув ряди Національної поліції та вступив до лав Збройних Сил України, ставши на захист України від російських агресорів.

За особливі заслуги та досягнення перед Україною молодший лейтенант, командир взводу став повним кавалером відзнаки «Знак Пошани». Його стійкість та героїзм відзначені також відомчими відзнаками: «Учасник бойових дій - Ветеран війни» та нагрудним знаком Сухопутних Військ Збройних Сил України «За службу».

Боронив Україну на найважчих напрямках зіткнення з противником.

Героїчно загинув 02.09.2024 під час виконання бойового завдання…

Світла пам'ять і вічна слава Герою...

«На фото усміхнені та добрі очі, тиха посмішка... Таким ми запам’ятаємо назавжди Козлова Нікіту Вікторовича, випускника факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» та Захисника України (02.04.1994 – 02.09.2024). …Викладачі університету згадують його як світлу, розумну, добру та порядну людину. Колектив та здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка» висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким загиблого Героя. Вічна слава і світла пам’ять Герою», - написав ректор ДУ «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов на своїй сторінці у facebook 9 вересня про Нікіту Козлова.

Нікіта Козлов. Фото зі сторінки ректора ДУ «Житомирська політехніка» Віктора Євдокимова у facebook

Нагадаємо, 7 вересня до Житомира на щиті повернувся 39-річний військовослужбовець Денис Уріх, який з перших днів повномасштабного вторгнення росії став на захист України.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2024 року у Житомирі попрощалися з трьома військовослужбовцями. На щиті повернулися Вадим Слепченко, Ігор Бродський та Володимир Венгер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прощання на щиті загибель поховання військовий захисник Козлов війна ЗСУ  
Матеріали по темі