Місто

З початку року у Житомирському районі зафіксували понад 80 фактів продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім

12 September 2024, 11:31

Ювенальні інспектори проводять превентивні заходи, спрямовані на протидію реалізації заборонених товарів дітям. У разі виявлення правопорушень, причетних осіб притягують до адміністративної відповідальності.

Про це 12 вересня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«З початку року на території Житомирського району було зафіксовано 84 факти продажу заборонених товарів особам, які не досягли 18-річчя. Під час спілкування працівники торговельних закладів переважно зазначали, що норми чинного законодавства, які регулюють реалізацію підакцизних товарів, їм відомі. Причиною порушення продавці часто називали те, що довіряли своїм покупцям «на слово», не вимагаючи підтверджуючий документ», - йдеться в повідомленні.

Відносно всіх порушників поліцейські складали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння). Також за всіма виявленими фактами поліція спрямовувала до Державної податкової служби подання з метою позбавлення підприємців ліцензій на право торгівлі вказаними товарами.

Правоохоронці нагадують, що відповідно до чинного законодавства, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння особі, яка не досягла 18-річного віку, тягне за собою накладення штрафу від 6 800 до 13 600 гривень.

Нагадаємо, станом на липень 2024 року під час рейдів у Житомирському районі правоохоронці склали понад пів сотні протоколів, за розпивання алкогольних напоїв неповнолітніми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ювенальна поліція неповнолітній алкоголь рейд 
Матеріали по темі