Місто

Влада готується затвердити склад наглядових рад двох комунальних лікарень Житомира. Список

16 September 2024, 12:09

У міській раді визначилися зі складом наглядових рад в комунальних закладах охорони здоров’я Житомира.

Проєкт рішення сесії про створення наглядових рад 13 вересня 2024 року оприлюднили на сайті міської ради.

«Створити наглядову раду комунального підприємства «Лікарня № 1» Житомирської міської ради та затвердити її персональний склад згідно з додатком 1. Створити наглядову раду комунального підприємства «Лікарня № 2 ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради та затвердити її персональний склад згідно з додатком 2. Наглядовим радам закладів охорони здоров’я у своїй діяльності керуватися Типовим положенням про наглядову раду закладу охорони здоров’я, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2023 №1221», - йдеться у проєкті рішення.

У складі наглядових рад є «представники власника» – депутати Житомирської міської ради, також там як «представники громадськості» є депутати міської ради попереднього скликання – Віталій Кирилюк та Олександр Рибак. Крім того, в наглядовій раді лікарні №2 буде Євгеній Демчик – колишній начальник ТТУ. Одна людина є в обох наглядових радах – Баришев Юрій Олександрович, експерт з доступності обласної громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім'я».

Нижче – додатки до проєкту рішення сесії:

Нагадаємо, з 15 червня 2024 року приймали документи від представників громадськості, які хотіли взяти участь у конкурси на посади членів наглядових рад двох комунальних підприємств – «Лікарня №1» та «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, постановою від 21 листопада 2023 року Уряд врегулював порядок створення наглядових рад у лікарнях, які надають спеціалізовану медичну допомогу та мають укладені контракти із НСЗУ, зокрема, передбачили, що до складу наглядової ради кожного медзакладу має входити не менше ніж 50% представників громадськості.

На початку квітня 2024 року рішенням виконкому почали формувати конкурсну комісію для обрання членів наглядових рад комунального підприємства «Лікарня № 1» та комунального підприємства «Лікарня № 2 ім. В. П. Павлусенка», у травні визначили склад конкурсної комісії для обрання членів наглядових рад двох лікарень Житомира, де з дев’яти людей було троє представників громадських організацій – Ірина Пацева, Оксана Солопчук, Тетяна Бялківська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня наглядова рада конкурс міськрада  
Матеріали по темі