Місто

Фонд держмайна виставив на аукціон за 6,4 млн грн будівлі санепідстанції на Покровській у Житомирі

17 September 2024, 11:23

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на аукціон будівлі санепідстанції, які знаходяться у Житомирі і з 2018 року передані в оренду.

Оголошення про продаж об’єкта 14 вересня 2024 року оприлюднили в системі «Прозорро. Продажі».

«Будівлі сан.-епідем. станції, А, загальною площею 548,0 кв.м, гаражі з складськими приміщеннями, Б, загальною площею 213,8 кв.м та вбиральня, У за адресою: Житомирська обл., м. Житомир, вул. Покровська, 93 розташовані в наближеній до центральної частини міста Житомира, поруч із розвиненою інфраструктурою, Сінним ринком. Балансоутримувач – Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України». Будівля санепідемстанції та господарські споруди збудовані на початку ХХ століття, не використовуються за цільовим призначенням протягом останніх років, у 2018 році передані в оренду. Термін дії договору оренди продовжено на період дії воєнного стану і протягом чотирьох місяців після його завершення. Внутрішні та зовнішні конструкції будівель санепідемстанції потребують ремонту. Орендарем здійснено облаштування покрівлі будівель, що входять до складу об'єкта приватизації. Земельна ділянка площею 0,2644 га, на якій розміщений об'єкт приватизації належить до комунальної власності та перебуває у постійному користуванні балансоутримувача», - йдеться в описі лота.

Стартова ціна продажу – 6 млн 407 тис. 204 грн (без ПДВ).

Аукціон запланований на 4 жовтня 2024 року.

В документації до аукціону зазначено, що станом на 1 серпня 2024 року будівлі колишньої санепідстанції орендує ФОП Карпінський Г.І., який здійснює там виробничу діяльність та складування з місячною орендною платою за 1 кв.м. 29,9 грн (без ПДВ). Договір оренди зберігає чинність і для нового власника майна. Зауважимо, що ФОП Карпінський Г.І. є депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Скриншот з тендерної документації

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило на аукціон два об’єкти за 1 гривню: 24 серпня – приміщення контори в Олевську загальною площею 50,5 кв.м; 7 вересня – адмінбудинок у Любарі площею 119,9 кв.м з гаражем і вбиральнею.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році відділення ФДМУ у Житомирській області продало на аукціонах 24 об’єкти приватизації, державний бюджет отримав понад 50 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон ФДМУ вул.Покровська Карпінський  
Матеріали по темі