Місто

Зустріч з Анастасією Рибачок у Житомирі: що мотивує срібну призерку Олімпіади-2024

18 September 2024, 15:54

У 2024 році на Олімпійських іграх у Парижі Житомирщину представляла Анастасія Рибачок (Четверікова).

18 вересня у Житомирі журналісти зустрілись зі спортсменкою, яка стала срібною призеркою в каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Це вже не перша срібна медаль, яку Анастасія завойовує на Олімпіаді, адже у 2021 році вона привезла таку ж нагороду з Токіо.

«Після цієї медалі я швидше відійшла, ніж від Олімпіади у Токіо, бо там перша медаль, а тут ми вже спробували цей смак Олімпійської медалі. Знаєте, коли ми працювали в першу половину дистанції, я бачила по факту корму дівчат, і вірила в те, що дійсно може бути таке, що ми не доженемо. Думала, що втратили той шанс, який в нас був єдиний. Але, коли ми перетнули стрічку фінішу і побачила, що ми треті спочатку, то нас настільки переповнювала радість, адже стільки роботи зроблено. Люди, які в нас вірили нарешті теж побачать ту медаль. А потім ми побачили на табло, що ми ще і другі. Це підтвердження нашої медалі з Токіо, і тому це не може не радувати. Це дуже круто було», – розповідає срібна призерка у каное-двійці Олімпіади-2024 Анастасія Рибачок.

До міжнародних змагань Анастасія готувалась рік. За словами спортсменки, її основною мотивацією є чоловік. Адже завдяки його підтримці вже через два тижні після пологів жінка повернулась до тренувань.

«Ця медаль і цей результат в мене б не вийшов без мого чоловіка. Не те, що б я не вірила в себе, напевно, я не вірила в те, що за такий короткий термін можна щось зробити. Він єдина людина, хто сказав мені, що це можливо. Знайшов мені тренера, який повірив в мене, який працював зі мною в будь-яких умовах. І ось такою маленькою своєю командою: з тренером, чоловіком, мамою, яка допомагала мені з моїм сином, зробили результат», – каже срібна призерка у каное-двійці Олімпіади-2024 Анастасія Рибачок.


Анастасія розповідає, що планує брати участь в Олімпіаді у 2028 році, яка відбудеться в Лос-Анджелесі. Проте зараз хоче взяти паузу та відпочити після тривалих тренувань.

Олімпійська призерка каже, що отримана медаль є не лише її відзнакою.

«Насамперед хочу сказати, що будь-яка медаль з будь-якого виду спорту зараз найважливіша, тим паче в цей момент, коли в нас війна. Тому що знаєте, в нас дуже багато знайомих зараз на нульових точках, на фронті, і вони звідти телефонують і кажуть моєму чоловіку, як вони за нас переживають, як вони за нас вболівають. Тому, можна сказати, що ця медаль для наших захисників, бо без них неможливим був би виступ на Олімпіаді», – ділиться срібна призерка у каное-двійці Олімпіади-2024 Анастасія Рибачок.

Анастасія зазначає, що, на жаль, в сучасних реаліях в країні не вистачає умов для розвитку такого виду спорту як веслування на каное.

«Чесно кажучи, якщо розглядати всю Україну наразі під час війни, то не вистачає умов для цього виду спорту. Тому що дуже мало місць, де є гарна акваторія, де буде не так холодно, не так задуватиме вітер. Гарна база, гарні умови. Не в усіх містах воно є. Тим паче, що зараз ми вибираємо із того, що нам дають. Але, якщо казати про Житомир, я була на базі, виходила навіть на воду в нашу акваторію. Тут, неймовірно круто, є де розгулятися. Кажуть, що течія, але навпаки для нас течія – це як доповнення до тренувань. Але не вистачає трохи умов, тому що немає навіть, де переодягнутись», – говорить Анастасія Рибачок.

Під час зустрічі начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко вручив Анастасії Рибачок сертифікат на 1 млн 860 тис. грн. Кошти були виділені з обласного бюджету.

Спортсменка зізналась, що мріє придбати будинок для всієї сім’ї, то ж сертифікат планує витрати саме на це.

Нагадаємо, 9 серпня 2024 року українки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок стали срібними призерками Олімпійських ігор у Парижі в каное-двійці на дистанції 500 метрів.

Як повідомляв Житомир.info, на Олімпійських Іграх 2024 у Франції Анастасія Рибачок стала єдиною представницею Житомирської області.

Міжнародна федерація каное заборонила веслувальниці Анастасії Рибачок виступати на Олімпіаді в Парижі з надписом на каное «I am Ukrainian», своє обурення з приводу цього рішення висловили начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та офіційний партнер каноїстки компанія BGV.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рибачок Олімпіада Бунечко сертифікат Четверікова  
Матеріали по темі