Місто

У Житомирі проходять благодійні змагання з тріатлону «Залізна країна: Кубок гладіаторів»

22 September 2024, 14:58

У Житомирі на теренах річки Тетерів 22 вересня стартував суперфінал кубка з тріатлону «Залізна країна: Кубок гладіаторів».

На змагання приїхали учасники з різних міст України та навіть з-за кордону, зокрема є представники Німеччини, Італії та Англії. Всього долучилось близько 200 спортсменів.

«Дуже зацікавили, тому що великий час я вже не був на змаганнях. А така дистанція як 1500 метрів дуже приманила мене, щоб пропливти її. Звісно, вона дуже крута (ред. благодійна мета), тому що вона допомагає нашим військовим, що надає нам більшої впевненості, що ми будемо найкраще проживати на даний час, а військові залишаться в безпеці», – говорить учасник змагань з Житомира Віктор.

«В мене як завжди мандраж перед стартом, бо давно вже не стартувала, саме тріатлон. Тому трохи страшно, але це нормально. Це дуже благодійно і великий респект організаторам, які збирають кошти для наших військових. Це супер важливо в наш час, тому хотілося підтримати», – розповідає учасниця змагань з Полтави Єлизавета.

Починаючи з гідропарку, спортсмени мають пройти дистанцію, яка складається з плавання, їзди на велосипеді та бігу.

Змагання, як і торік, несуть благодійну мету: збір коштів для житомирського військового шпиталю.

«Ці змагання особливі, тому що це не просто спорт, аматорські змагання, це ще про благодійність. Ми допомагаємо військовому шпиталю: збираємо кошти на медичне обладнання. Ми всіх закликаємо долучатися до збору. Це про таке невеличке свято, яке ми мусимо мати навіть в ці важкі дні. Тому що в нас багато друзів, які на передовій, вони кажуть, що хочуть бачити, заради чого вони воюють, і що життя продовжується. «Ви підтримуєте нас – ми підтримуємо вас», і така має бути дружба і співпраця», – розповідає організаторка заходу, тріатлоністка Юлія Єлістратова.

Цього року на Megogo наживо транслюють перебіг змагань. До суперфіналу кубка з тріатлону доєднались зіркові гості спорту та шоубізнесу.

Біля «Жовтня», по закінченню проходження дистанцій, відбудеться концерт та благодійний аукціон із лотами, які підписали круті спортсмени.

Нагадаємо, 20 вересня 2024 року повідомляли, про те, що 22 вересня у зв'язку з проведенням у Житомирі благодійного заходу «Залізна країна», заплановані перекриття руху транспорту.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 23 вересня 2023 року відбулися змагання з тріатлону «Залізна країна», участь у яких взяли понад 80 спортсменів. Для проведення заходу перекривали низку вулиць міста. Під час змагань зібрали понад 163 тис. грн на УЗД для військового шпиталю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тріатлон Залізна країна спорт Єлістратова змагання  
Матеріали по темі