Місто

У Житомирі провели аудит доступності реконструйованого за 3 млн грн скверу на Мальованці та закладів біля нього

23 September 2024, 11:23

Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк провела аудит доступності нещодавно реконструйованого скверу на Мальованці.

Про це 23 вересня 2024 року повідомляє пресслужба ОВА.

Зазначається, що перевіряли умови доступу до інфраструктурних об’єктів для людей з порушеннями опорно-рухового апарату та іншими особливими потребами.

«Дуже важливо, щоб наше місто ставало доступним для всіх жителів. Щодо скверу, можу сказати, що доріжками ходити зручно, є можливість зайти до деяких кіосків з хлібобулочними виробами та молочною продукцією. Однак, на жаль, більшість магазинів та супермаркетів у цьому сквері залишаються недоступними для людей з порушеннями опорно-рухового апарату», - зауважила Неля Ковалюк.

Аптека, яка знаходиться на території скверу, є доступною: вона обладнана зручним пандусом, а також спеціальними тактильними позначками для людей з порушеннями зору. Неля Ковалюк наголосила на необхідності подальших кроків для забезпечення повної безбар’єрності у місті, щоб усі громадяни мали рівний доступ до інфраструктури та послуг.

Зауважимо, що Неля Ковалюк є депутаткою Житомирської міської ради від партії «Пропозиція», а реконструкція скверу на Мальовані проводилася за ініціативи депутата міськради від цієї ж партії Юрія Мойсеєва.

Нагадаємо, в квітні 2023 року депутат Юрій Мойсеєв розповів про намір реконструювати сквер на Мальованці, напроти взуттєвої фабрики, на той час УКБ вже провело тендер на реконструкцію і визначило переможця – житомирське ТОВ «Будівельно-торгівельна компанія світ Будінвест» з пропозицією 3 млн 162 тис. 132 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2024 року депутати Житомирської міської ради проводили гендерний аудит безпеки та перевірку доступності для маломобільних груп населення у сквері на розі вулицю Київська – Князів Острозьких, реконструкцію якого офіційно завершили в червні 2024 року, заплативши підряднику на мільйон менше, ніж планували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер доступність Мальованка перевірка Ковалюк реконструкція депутат Героїв Пожежних Мойсеєв 
Матеріали по темі