Місто

Один з банків у центрі Житомира порушив фасад будівлі, ДАБІ буде перевіряти

23 September 2024, 16:48

У Житомирі на вулиці Велика Бердичівська, 16 один з банків порушив фасад будівлі. Що саме зробили не так та яка відповідальність передбачена, 23 вересня журналістам розповіла головна архітекторка міста.

«Я так розумію, що в цьому вікні був банкомат більшого формату, але згодом вони банкомат замінили, чим і порушили зовнішній вигляд будинку в цілому. Ми звернулися до ДАБІ, щоб перевірили будівництво. Кожен будинок є частиною загальної естетики міста. Фасади будинків – це не просто стіни, це обличчя нашого міста. Будь-які зміни фасадів, такі як закладання вікон чи дверей, дуже погіршують зовнішній вигляд будівлі та навколишнього середовища в цілому. Будемо старатися притягнути до відповідальності порушників – це буде або штраф, або відновлення вигляду будинку до того, як вони зробили перетворення. Далі з цим буде розбиратися управління державного архітектурно-будівельного контролю при міській раді», – розповідає головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.

На фото в Google Maps будівля у 2015 році мала ось такий вигляд, тут ще є вікно. У серпні 2024 року бачимо, що вікно вирішили замурувати. А це вже вересень цього року.

Зауважимо, що на 26 вересня заплановано засідання комісії на якій розглядатимуть звернення у сфері містобудівної діяльності, серед переліку є й питання про порушення за адресою вул. В. Бердичівська, 16.

Нагадаємо, влада Житомира збирається ухвалити рішення про демонтаж малих архітектурних форм близько 33 закладів.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2024 року з фасаду Житомирської міської ради демонтували дві таблички з переліком радянських військових частин, які звільняли Житомир від нацистів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фасад Бронштейн банк вулиця Велика Бердичівська 
Матеріали по темі