Місто

Комунальники вже відремонтували 75 вулиць Житомира, витратили 40 млн грн

25 September 2024, 14:08

Літній період ремонту доріг завершився. 25 вересня Житомир.info вирішив дізнатися, які вулиці та провулки відремонтували та на скількох ще плануються роботи.

«З початку року говорили цифру близько 100-120 об'єктів, роботи ще тривають. Зараз асфальтуємо вулицю Університетську, працюємо на вулиці Тараса Бульби-Боровця. На сьогодні вже відремонтовано 75 вулиць, на яких проведено ремонт асфальтобетонного покриття, також близько на 60 вулицях та провулках виконано профілювання, інколи профілювання з підсипкою матеріалу. Це як і центральні вулиці, так і другорядні. Завжди в пріоритеті вулиці, де рухається громадський транспорт. Серед останніх – це Вільський шлях, який в такому зношеному стані. Зараз ті ж самі роботи відбуваються на вулиці Тараса Бульби-Боровця, де так само велика ямковість. Плануємо зайти на вулицю Бялика, там ями дійсно дуже аварійні. До зими ще заплановано провести ремонт на мінімум 15 вулицях міста. Серед них такі основні вулиці: Київська, Бориса Тена, Вільський шлях, Університетська, Косенка. На виконання заходів з поточного ремонту вулиць та провулків Житомирської громади у 2024 році передбачено 54 млн грн, з них 40 млн грн вже використано. Коштів та матеріалів вистачає. Затримка може бути лише через погодні умови», – розповідає заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.


У соціальних мережах опублікували відео, на якому суміш асфальту відвантажують на неслужбовий автомобіль. Заступник начальника КП «УАШ» коментуючи ситуацію сказав, що це дійсно порушення, тому працівник отримав догану та буде позбавлений премії.

«Це людський фактор, тобто коли виписка асфальту відбувається не через вагову, а як простіше. Там 200 чи 250 кілограмів людина виписала, а мінімальний заміс, який видає асфальтний завод, це півтони. Відповідно, це вивантаження потрібно було робити через вагову, але вирішили двох зайців вбити, відразу і привезли туди, де людині було потрібно, там і вивантажили. Але оскільки це було порушення, то людина за це отримала догану і буде позбавлена виплати премії», – коментує заступник начальника КП «УАШ» Дмитро Павлов.

Нагадаємо, у Житомирі в червні відремонтувати 10 тис. кв. м дороги, згодом зрізали асфальт на проспекті Миру

Як повідомляв Житомир.info, у 2024 році в Житомирі комунальники планують зробити поточні ремонти доріг на понад 120 вулицях та провулках, капітальних ремонтів проводити не будуть. 8 травня місцева влада ще раз нагадала, що на 2024 рік у бюджеті Житомира не закладали кошти на капітальні ремонти доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ асфальт ремонт доріг Павлов дорога  
Матеріали по темі