Місто

У Житомирі виконком знову дозволив зрізати понад 250 дерев, а «Зеленбуд» розпочав висадку нових

25 September 2024, 15:56

Міськвиконком 25 вересня дозволив видалити 253 дерева на території Житомирської громади. Зазначили, що це будуть засохлі або пошкоджені рослини.

«Дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень згідно з актами обстеження комунальному підприємству «Житомиртеплокомуненерго». Після сплати відновної вартості ТОВ «Укрпалет Енерджи» на суму 17 228 грн 40 коп., це на чотирьох об'єктах, де проводиться будівництво та встановлення когенераційних установок. Ткачук Ірині Миколаївні за адресою провулок 2-й Київський, 5 з подальшим зобов'язанням до висадження зелених насаджень на прибудинковій території багатоквартирного будинку. Також ОСББ «Оберіг» після сплати відновної вартості у сумі 2 778 грн 48 коп. Приватному підприємству «Ріал-сервіс ЮА» після сплати відновної вартості у сумі 3,426 грн. ГО «Житомирський фонд соціального захисту інвалідів», а також на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, де п'ятьом ОСББ та дев’ятьом управителям багатоквартирних будинків», – каже провідний спеціаліст відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Вероніка Новосельцева.

Раніше місцева влада наголошувала, якщо видаляють старі рослини мають висадити нові. За словами інженерки з ландшафтного дизайну КП «Зеленбуд» Олени Хвост, з міського бюджету на закупівлю кущів та дерев було виділено близько 300 тис. грн. Висадження нових рослин вже розпочали.

«Хоч осінь суха, дощів нема, але ми потроху починаємо посадку. Намагаємося скільки видаляється рослин, стільки висаджувати. Але видаляються на всіх об’єктах міста, а вони є не тільки нашими. На наших об’єктах скільки видаляють, стільки ми намагаємось обов’язково перекривати. Сквери та бульвари, а ще зелені зони, які нам передано на обслуговування, на яких, у міру можливостей, підсаджуємо дерева і кущі», – зазначає інженерка з ландшафтного дизайну КП «Зеленбуд» Олена Хвост.

КП «Зеленбуд» планує висадити 30 дерев та 226 кущів різних видів, але обов’язково ті, які стійкі до погодних умов.

«У нас є горобини, липи, клени. Більш декоративні, які гарно квітують, ми не вирощуємо, а закупляємо. В цьому році закуповуються сакури. Пару видів буде декоративно-листяних гарних кущів різного кольорового забарвлення барбарисів. Гортензії, які гарно квітують, зараз популярні. І хвойні – це ялівці, і горизонтальні, і вертикальні», – говорить інженерка з ландшафтного дизайну КП «Зеленбуд» Олена Хвост.

Закінчити висадження молодих дерев та кущів планують в листопаді.

Нагадаємо, 18 липня 2024 року, міськрада повідомила про те, що з першого серпня прийматиме від ОСББ та ЖБК заявки на фінансування послуг з видалення дерев у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2024 року житомирський міськвиконком дозволив зрізати 145 аварійних дерев, зокрема за військовим кладовищем майже 40.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерево рішення видалення дерев Зеленбуд Хвост Новосельцева  
Матеріали по темі