Влада

На черговій сесії Житомирської облради менш ніж за пів години розглянули 46 питань

26 September 2024, 14:49

У Житомирській обласній раді сьогодні, 26 вересня, відбулася 21 сесія восьмого скликання.

Через повітряні тривоги засідання двічі відтерміновували, коли сирена пролунала втретє, депутати вирішили продовжувати роботу, а не йти в укриття. Всі 46 питань порядку денного розглянули без обговорень, менш ніж за 30 хвилин. Після завершення сесії, в.о. голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко прокоментував деякі ухвалені рішення.

Зокрема, депутати надали дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок уздовж державного кордону.

«Це надається дозвіл нашим прикордонникам. Є ділянки, які належать нашому облагролісу, прикордонники забирають ці землі, вони роблять там захисну смугу. Взагалі це узаконення, передача від облагролісу до прикордонників ділянки 50 метрової вздовж кордону», – пояснює в.о. голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко.

Також голосували за посилення захисту територій та обʼєктів природно-заповідного фонду Житомирської області.

«Це питання про джипінг, про спортивні змагання в об’єктах природно-заповідного фонду. Схоже рішення було прийнято Київської міською радою, вони звернулися до нас з проханням також розглянули, а ми підтримали. Я працював у лісовій галузі тому мав досвід спостерігати таке явище», – каже в.о. голови Житомирської обласної ради.

Крім того, депутати дозволили Житомирській обласній філармонії розширити перелік видів діяльності.

«Це один з тих кроків, де вони намагаються виживати в рамках обмеженого обласного бюджету, шукати шляхи додаткового заробітку», – сказав Олег Дзюбенко.

Своїм рішенням депутати ліквідували «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» приєднавши його до комунальної установи «Житомирський обласний центр народної творчості». Олег Дзюбенко розповів, чому виникла така необхідність.

«Це було одне з подань Житомирської ОВА, хотів би на цьому наголосити. Враховуючи військовий стан, обмеження в обласному бюджетні, обмеження в надходженнях, це не для кого не секрет. Тому ви пішли на зустріч, і було прийнято рішення спробувати налагодити, щоб ці два процеси були об’єднанні в один. Це буде економія на керівнику, бухгалтерії, економістах, адмінперсоналі. Але туризм все-таки на Житомирщині має бути», – говорить Олег Дзюбенко.

Нагадаємо, на засіданні погоджувальної ради 24 вересня депутати погодили 46 питань, що вносяться на розгляд 21-ї сесії Житомирської обласної ради восьмого скликання.

До розгляду на черговій сесії Житомирської облради планувалися, зокрема, такі питання: рекомендація утриматися від проведення перегонів, ралі, трофі-рейдів у заповідниках області; надання у користування 4094,48 га мисливських угідь ТОВ «Аделаїда Хантер», співзасновницю якого підозрюють в колабораціонізмі; зміна назви та коригування діяльності КНП «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям»; ліквідація комунальної установи «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр»; розширення переліку видів діяльності обласної філармонії; внесення до переліку об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації, будівлі диспансерного відділення обласного протитуберкульозного диспансеру, яка знаходиться у Житомирі на вул.Велика Бердичівська, 62.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада сесія Дзюбенко депутат 
Матеріали по темі