Місто

Фотовиставка, презентація та майстер-класи: фестиваль «Люди-Титани» у Житомирі

28 September 2024, 16:20

28 вересня у житомирському гідропарку проходить фестиваль військового братерства «Люди-Титани», який триватиме два дні.

Захід організувала ГО «Українська військова організація», яка отримала співфінансування з місцевого бюджету.

«Сьогодні самі ж учасники бойових дій, які з якихось причин склали зброю та демобілізувалися, вони сьогодні тут поспілкуються, будуть знаходити себе і своє місце в нашій громаді. Ми будемо привертати увагу всіх жителів громади до того, що військові – це особливі люди, яким все під силу, які за суворим обличчям мають добрі серця, які окрім чудового вміння тримати зброю, мають ще багато хобі: хтось вишиває картини, хтось робить чудові витвори з металу», – каже в.о. Житомирського міського голови Галина Шиманська.

Основна мета заходу – об'єднатися в одне ціле, каже голова ГО «Українська військова організація».

«Об'єднати націю в одне ціле, показати, що ми нічим не відрізняємося від цивільних людей. Те, що ми можемо взяти в руки зброю й захищати нас, нічим більше ми не відрізняємося. Ми такі ж патріоти, як і ті люди, які залишилися тут. Ми маємо об'єднати всю націю в одне ціле, якщо ми цього не зробимо, ми програємо, але ми для цього будемо робити все», – говорить голова ГО «Українська військова організація» Костянтин Чередник.

Під час фестивалю відкрили фотовиставку «Титани усміхаються».

«Дана фотовиставка є відображенням того, що наші хлопці, попри те, що вони пережили на війні, завжди усміхнені, вони завжди на позитиві. Навіть бувши там, підтримували нас, дружин, які чекали їх тут. Попри свої поранення, вони так само зараз є в цій спілці й підтримують вже один одного, бо в нашому суспільстві потрібна підтримка таких людей», – розповідає член ГО «Українська військова організація» Оксана Рогова.

Такі заходи зараз потрібні, каже ветеран війни та діючий військовослужбовець Олександр.

«Після поранення повернутися до цивільного життя важко, бо навіть після поранення я все одно залишаюсь військовослужбовцем і виходити в люди потрібно. Звичайно, це круто, коли ми так збираємось, українці збираються і розважаються, це класно», – ділиться ветеран та військовослужбовець Державної прикордонної служби України Олександр Вознюк.

В рамках фестивалю військового братерства «Люди-Титани» у неділю, 29 вересня, житомирян запрошують на відкритий міський турнір з боксу пам'яті Андрія «Кельта» Лінійчука, який відбудеться на майдані Корольова.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 19 вересня погодили проведення у житомирському гідропарку 28 вересня фестивалю військового братерства «Люди-Титани» та 29 вересня – відкритого міського турніру з боксу пам'яті Андрія «Кельта» Лінійчука на майдані Корольова.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2024 року в міській раді визначили три ветеранські проєкти, які отримають співфінансування з бюджету Житомира, два з них ініціювала ГО «Українська військова організація» у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль ветеран гідропарк Шиманська Чередник 
Матеріали по темі