Місто

Житомирські ліцеїсти та вихованці садочків провели флешмоб та утворили ланцюг єдності до Дня захисників і захисниць України

30 September 2024, 17:09

Напередодні Дня захисників і захисниць України, 30 вересня, у закладах освіти Житомирської громади організували патріотичні заходи.

У дитячому садочку №55 вихователі, батьки та діти утворили «живий ланцюг» єдності.

«Наш садочок відвідує багато дітей військовослужбовців, дітей, які є внутрішньо переміщеними особами, тому проведення таких свят нас всіх об'єднує, і є дуже важливим. Цей захід ми проводимо з метою виховання у дітей патріотичних почуттів, щоб діти пам'ятали своє минуле, усвідомлювали сьогодення та в майбутньому зростали гордістю нашої країни», – говорить вихователька-методистка ЖДРЦ №55 Леся Нізовець.

«Дуже було весело на святі, а ще всі були дуже гарні, у красивих вишиванках. Наші хлопці дуже сильні, вони виростуть і їх обов'язково візьмуть в ЗСУ, і вони будуть нас захищати», – каже вихованка ЖДРЦ №55 Олександра.

Понад сто учнів ліцею №22 вишикувались на подвір’ї утворивши слово «воля». Крім того, ліцеїсти зібрали 40 тис. грн, які передали 21-му ОБСП Окремої президентської бригади ім. гетьмана Богдана Хмельницького.

«Ми провели ряд заходів – це і забіги, і заїзди на велосипедах, і ярмарок, і різноманітні майстерки. Ця сума в 40 тисяч грн сьогодні рухається для наших захисників», – розповідає директорка ліцею №22 Наталія Міненко.

«Зараз проходить збір для підрозділу «Титани» на антену, що підсилює для розвідувальної техніки, а саме для дронів», – зазначає волонтерка Юлія Трачук.

Вихованці школи юних десантників на базі ліцею №14 показали, як долають смугу перешкод. Також провели тренування з рукопашного бою.

«Ми очікуємо велике свято, День захисників та захисниць України. В першу чергу, я хочу подякувати військовим, які роблять все для того, щоб ми могли вільно навчатися, тренуватися і займатися. Низький їм уклін, нехай вони будуть живі та здорові. Ті захисники, які зараз воюють, теж були дітьми, і не очікували, що прийде той час, коли їм треба буде зі зброєю, в реальному бою, давати можливість цим дітям мирно жити, навчатися, тренуватися. Але коли вони бачать, що їхнє покоління готове при потребі прийти їм на заміну, це їх надихає», – говорить директор школи юних десантників м.Житомира Володимир Бурлака.

«Займатися (ред. рукопашним боєм) – це і для хлопців, і для дівчат. Ми ростемо і через деякий час також потрібно буде захищати вітчизну. Не тільки захищати тим, кому зараз 20 і більше. Вони (ред. військовослужбовці) отримують мотивацію, що потрібно далі заради нас працювати, бо ми також розвиваємося для них. І це потрібно бачити людям, адже вони можуть соромитись приходити на такий спорт», – каже вихованка школи юних десантників м.Житомира Вікторія.

Зазначимо, від 2023 року День захисників та захисниць України відзначають 1 жовтня.

Нагадаємо, напередодні Дня захисників і захисниць України, 30 вересня 2024 року, вихованці Житомирських закладів дошкільної освіти привітали солодощами, оберегами та малюнками військових, які проходять лікування.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2023 року у Житомирі до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС прийшли покласти квіти рідні та друзі воїнів, військовослужбовці і влада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День захисників та захисниць ДНЗ свято ліцей  
Матеріали по темі