Місто

Житомирські екологи нарахували понад 4 млн грн збитків від загибелі риби в Тетереві на Корбутівці

2 October 2024, 16:56

Збитки від загибелі риби в Тетереві екоінспектори Поліського округу оцінили в понад 4 мільйони гривень.

Про це 2 жовтня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Працівниками ДЕІ Поліського округу проведено розрахунок збитків, завданих рибному господарству внаслідок масової загибелі водних біоресурсів у річці Тетерів (район Корбутівки, м. Житомир), повідомлення про яке надійшло через соціальні мережі 30 вересня 2024 року. При обстеженні місця події державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом з представниками Житомирського рибоохоронного патруля виявили загибель загалом 4 397 екземплярів водних біоресурсів», - йдеться в повідомленні.

За розрахунками інспекторів, рибному господарству завдавано збитків (прямі й від втрати потомства) у розмірі 4 012 732, 70 грн.

«Оскільки Інспекція не є органом дізнання, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища не уповноважені законом проводити досудове розслідування, діяльність з встановлення осіб, причетних до порушення природоохоронного законодавства, здійснюють відповідні органи. З огляду на зазначене, після отримання результатів досліджень відібраних проб води усі матеріали за даним фактом будуть передані до Головного Управління національної поліції в Житомирській області, а також до Житомирського рибоохоронного патруля.Крім того органи місцевого самоврядування мають вжити заходів для утилізації загиблих водних біоресурсів», - зазначає начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) біоресурсів, природно-заповідного фонду, лісів, рослинного та тваринного світу Житомирської області Андрій Бенчук.

Нагадаємо, 1 жовтня житомирські екологи знову зафіксували масовий мор риби у річці Тетерів на Корбутівці, де загинули майже 4400 риб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мор риби еколог риба мор Тетерів збитки Корбутівка Бенчук  
Матеріали по темі