Події

Під час ДТП у громаді Житомирського району травмувався 15-річний мотоцикліст

5 October 2024, 12:25

У Коростишівській громаді в ДТП травмувався 15-річний мотоцикліст, поліція розпочала розслідування. Дорожньо-транспортна пригода сталася 4 жовтня неподалік села Більківців.

Про це 5 жовтня повідомили в Житомирському районному управлінні поліції.

«Попередньо, близько 16:20 відбулося зіткнення автомобіля «КІА», під керуванням 47-річного жителя міста Коростишева, та мотоцикла «KV250R», який рухався у зустрічному напрямку. У результаті ДТП керманич двоколісника, 15-річний житель громади, отримав травми та був доставлений до медичного закладу», - розповіли правоохоронці.

Нині слідчі Житомирського районного управління поліції встановлюють обставини події у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Водночас поліція закликає всіх учасників дорожнього руху суворо дотримуватися правил безпеки!

Водіям автомобілів нагадує: аби мати змогу контролювати транспортний засіб та уникнути дорожньої пригоди, обирайте безпечну швидкість руху та пам’ятайте про присутність на дорогах значної кількості двоколісних транспортних засобів, які є повноцінними учасниками дорожнього руху. Їх керманичі повинні дотримуватись вимог ПДР України, у тому числі дбати про власну безпеку, використовувати мотошоломи тощо.

Також поліцейські нагадують, що керувати мотоциклом, мопедом чи скутером можна з 16-річного віку виключно після проходження навчання та отримання посвідчення водія відповідної категорії.

«Тож шановні батьки, пам'ятайте, що дорослі можуть нести кримінальну відповідальність за допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування чи інше грубе порушення правил експлуатації транспорту (ст. 287 Кримінального кодексу України)», - наголошують

Нагадаємо, 30 вересня на вулиці Ріхтера у Житомирі не розминулися Mitsubishi та мотоцикл, який після цього в'їхав у Skoda та Audi. Внаслідок ДТП отримали травми 38-річний доставили до медичного закладу.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2024 року на перехресті біля житомирського Сінного ринку не розминулися автомобіль та мотоцикл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП мотоцикліст мотоцикл неповнолітній Коростишів поліція  
Матеріали по темі