Події

У причетної до схеми ухилення від мобілізації лікарки в Житомирі вилучили 80 тисяч доларів і понад 23 тисячі євро

7 October 2024, 09:42

Понад 4,4 мільйона гривень поліція вилучила в ході обшуків у лікарки в Житомирі, причетної до схеми ухилення від мобілізації.

Про це 7 жовтня 2024 року повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«Правоохоронці ГУ Національної поліції в Житомирській області продовжують розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності. Серед фігуранток виявили лікарку, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії. Зокрема, поліцейські з’ясували, що низка чоловіків призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстежень МРТ, однак у їх медичній документації наявні такі висновки. Усі документи були підготовлені 56-річною лікаркою одного з діагностичних центрів. Вони стали однією з підстав визначення у них захворювання, що пов’язане з інвалідністю», - йдеться у повідомленні.

Слідчі слідчого управління ГУНП області спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції провели обшуки, у тому числі за місцем проживання жінки. У результаті вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Попередня правова кваліфікація – ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Поліція нагадує, що у серпні цього року викрили медсестру одного з медзакладів Житомира у хабарництві, пов’язаному з встановленням груп інвалідності для військовослужбовців та військовозобов’язаних: жінку затримали у центрі міста під час отримання частини «подяки». Нині триває розслідування всієї протиправної схеми. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2024 року під час отримання неправомірної вигоди в центрі Житомира затримали лікаря-травматолога Житомирського військового клінічного госпіталю, який за різні суми хабарів гарантував вплив на позитивне рішення колег із військово-лікарської комісії про непридатність учасників бойових дій до подальшої військової служби та із МСЕК – про встановлення групи інвалідності. Лікарю Миколі Гончаруку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).

13 серпня 2024 року затримали лікаря-невропатолога КНП «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради Олександр Лук'яненко, члена лікарсько-консультативної та військово-лікарської комісій комунального медичного закладу, який організував схему вимагання хабарів за допомогу в отриманні висновків-підтверджень ступенів захворювання та позитивних рішень МСЕК про продовження, зміну або присвоєння групи інвалідності. Затриманому оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікар хабар інвалідність поліція діагностичний центр  
Матеріали по темі