Події

У Житомирі на довічне засудили чоловіка, який у 2013 році на смерть забив сокирою знайомого

7 October 2024, 14:20

У Житомирі засудили рецидивіста за вдруге скоєне умисне вбивство.

Про це 7 жовтня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві, вчиненому особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі», - йдеться в повідомлення.

Прокурори у суді довели, що особливо тяжкий злочин скоїв мешканець Житомира. Це його друге умисне вбивство – раніше він вже притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство, грабіж та інші злочини.

Засуджений позбавив життя свого приятеля. Напередодні він у компанії знайомих розпивав алкогольні напої. Потім зустрівся з потерпілим та поїхали на його автомобілі у гідропарк, на околицю міста Житомира. Там, на природі, й сталася трагедія. Після вживання наркотичних засобів між ними виник конфлікт, під час якого, образившись на висловлювання приятеля, засуджений сокирою забив його до смерті. Тіло поклав на заднє сидіння в автомобілі та привіз до знайомих у приміське селище. Місцевий житель, проходячи повз автомобіль, помітив, що на землю просочується кров, та викликав правоохоронців.

Справу про вбивство, за публічного обвинувачення Житомирської обласної прокуратури, раніше вже розглядав суд та призначив покарання - 15 років позбавлення волі. Однак обидві сторони – обвинувачення та захист оскаржили його в апеляційному суді, який скасував вирок та справу направив на повторний розгляд.

Наразі обвинуваченому призначене покарання, співмірне з тяжкістю скоєного злочину.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є вирок Богунського районного суду м.Житомира, який був ухвалений 30 вересня 2024 року і ще не набув законної сили. Зазначається, що вбивство сталося у 2013 році. Крім довічного ув’язнення засуджений має виплатити 100 тис. грн моральної шкоди сестрі загиблого.

Нижче скриншоти з вироку суду:

Перший вирок у цій справі був 20 березня 2017 року: 15 років позбавлення волі та виплата 100 тис. грн моральної шкоди.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2013 року в селищі Новогуйвинське біля Житомира в салоні «дев’ятки» був знайдений труп чоловіка з пробитою головою. Правоохоронці встановили особу вбитого – 30-річний чоловік родом з Коростеня, який тимчасово проживав у Житомирі та працював торговим агентом, та затримали за підозрою у вбивстві його знайомий, який раніше вже відбував покарання за навмисне вбивство.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство умисне вбивство сокира конфлікт вирок прокуратура гідропарк 
Матеріали по темі