Події

Понад 5 років тюрми отримав 30-річний житель райцентру Житомирської області за смертельне побиття знайомого

8 October 2024, 15:48

Суд визнав бердичівлянина винним у нанесенні товаришу тяжких тілесних ушкоджень.

Про це 8 жовтня повідомляє Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області.

«Бердичівський суд ухвалив вирок 30-річному бердичівлянину, якого визнав винним у нанесенні потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, тобто небезпечних для життя у момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 КК України). Суд призначив обвинуваченому покарання – 5 років і 6 місяців позбавлення волі. Вирок ще не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційному порядку. До набрання вироком чинності обвинувачений перебуватиме під вартою», - йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що у березні 2024 року обвинувачений Н. під час вживання спиртних напоїв зі своїми знайомими поконфліктував з господарем помешкання через перекинуту на столі чарку.

«Під час конфлікту він завдав кілька ударів рукою у голову потерпілому, спричинивши йому травми, небезпечні для життя. Як встановила судмедекспертиза, дані травми згодом ускладнились розвитком інших захворювань, що призвело до смерті потерпілого, яка настала через півтора місяця після подій», - розповіли у суді.

Обвинувачений свою вину визнав частково, компенсував витрати на лікування потерпілого та частково на поховання. У ході судового розгляду вина обвинуваченого повністю доведена. При призначенні покарання суд, серед іншого, врахував позицію учасників провадження, які не наполягали на суворому покаранні.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності

Нагадаємо, 29 травня 29-річному бердичівлянину, який завдав тяжких травм по голові 55-річному знайомому, оголосили підозру.

Як повідомляв Житомир.info, вироком Богунського районного суду міста Житомира від 20 червня жінці, яка у 2023 році під час конфлікту побила, а тоді вбила чоловіка, який зайшов до неї в гості, присудили 10 років тюрми. Причиною сварки стало те, що гість лаявся та плював у борщ, який приготувала 29-річна жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок Бердичів побиття тяжкі тілесні конфлікт  
Матеріали по темі