Події

У Житомирі чоловік облив бензином та підпалив будинок тещі, від отриманих опіків жінка померла

9 October 2024, 13:21

У Житомирі поліцейські затримали підозрюваного в жорстокому вбивстві 86-річної пенсіонерки. Вранці 8 жовтня до поліції надійшло повідомлення про пожежу в приватному будинку. Внаслідок цього опіки, що призвели до смерті, отримала власниця будинку. Встановлено, що причиною займання став умисний підпал, до якого причетний зять потерпілої.

Про це 9 жовтня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського райуправління поліції, патрульні поліцейські та фахівці ДСНС. Правоохоронці зафіксували всі обставини діяння та вилучили речові докази. За допомогою патрульних неподалік було затримано причетного до підпалу – 66-річного зятя пенсіонерки, який проживає в другій частині будинку», - йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що чоловік зайшов до помешкання тещі з каністрою з пальним. Він вилив займисту рідину в кількох кімнатах, включно з тією, в якій відпочивала господиня, та підпалив.

«Пожежу помітили сусіди та родичі жінки, вони й викликали екстрені служби. Пенсіонерка через стан здоров’я не могла самостійно вийти з будинку, що палав. Її з опіками негайно госпіталізували, однак за кілька годин потерпіла померла», - розповіли правоохоронці.

Слідчі Житомирського райуправління поліції затримали причетного у процесуальному порядку. Він визнав свою провину, але причини вчинку не пояснив. Нині йому інкриміновано вчинення умисного вбивства з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України). Правоохоронці клопотатимуть про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Згідно з чинним законодавством за таке діяння передбачено ув’язнення від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Зауважимо, з власних джерел Житомир.info стало відомо, що подія сталася у приватному будинку на одному з Вільських провулків.

Нагадаємо, 8 жовтня рятувальники повідомляли про пожежу в приватному будинку у Житомирі. У повідомленні ДСНС йшлося, що у будинку спостерігалося сильне задимлення через те, що горіли домашні речі. В одній із кімнат на підлозі рятувальники виявили літню жінку з опіками. Вони винесли її з приміщення на свіже повітря та передали працівникам екстреної медичної допомоги. Також внаслідок події травмувався 60-річний господар, який до прибуття рятувальників намагався самотужки загасити пожежу.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2023 року у Ружині чоловік кинув у вікно будинку тещі «коктейль Молотова», бо хотів помститися своїй дружині за те, що та мала намір розірвати шлюб. На той час в оселі перебувала його п’ятимісячна дитина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підпал вбивство теща зять Вільський провулок поліція пожежа  
Матеріали по темі