Місто

Перші в рейтингу на отримання житла для ВПО у Житомирі ті родини, в яких є захисники України

9 October 2024, 15:10

На позачерговому засіданні міськвиконкому 9 жовтня оговорювали тему житла для ВПО та ухвалили рішення «Про затвердження в новій редакції Положення про порядок розміщення в тимчасових спорудах зі збірних модулів, призначених для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб».

«За ініціативною міського голови Сергія Сухомлина були внесені зміни щодо сімей військовослужбовців, які брали й беруть участь у захисті України, таким сім’ям нараховується найвищий бал – 50. Тож, фактично, вони йдуть у нашому рейтингу перші. Це сім’ї з дітьми, сім’ї, у складі яких є особи з інвалідністю, сім’ї, у складі яких є особи пенсійного віку», – розповіла начальниця відділу по обліку та розподілу жилої площі Житомирської міської ради Надія Сидун.

«Тобто, щоб житомиряни розуміли, що модульні будиночки будуть заселені за рейтинговою системою», - наголосила виконувачка обов’язків Житомирського міського голови Галина Шиманська.

Зауважимо, згодом цього ж дня Житомирська міська рада опублікувала роз’яснення про те, хто з ВПО має першочергове право на отримання житла.

«Родини ВПО, в яких є Захисники України, — перші в рейтингу на отримання житла. Внутрішньо переміщені особи, які мають у власності житло, площею 13,65 м2 на одного члена сім’ї, що розташоване на інших територіях України, ніж тих, де ведуться бойові дії або які є окупованими, не мають права на розміщення в тимчасових спорудах зі збірних модулів, призначених для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб», - йдеться в повідомленні.

Тепер разом із заявою встановленої форми та встановленим переліком документів ВПО подають до відділу звернень громадян виконавчого комітету міськради (каб. 109, майдан С.П. Корольова, 4/2) інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно для перевірки права на житло.

«Потреба в житлі оцінюватиметься комісією за бальною системою. Родини ВПО, в яких є військовослужбовці, що брали чи беруть участь у захисті України, мають найвищий бал — 50. Тому першими в рейтингу є саме ці родини. Після них — сім’ї з дітьми, родини, де є особи з інвалідністю та сім’ї з особами пенсійного віку», - розповіли у міськраді.

Положення про порядок розміщення в тимчасових спорудах зі збірних модулів, призначених для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, сьогодні виконком затвердив у новій редакції.

Деякі пункти цього Положення врегулювали відповідно до двох Постанов Кабміну — №495 від 29 квітня 2022 року та № 930 від 1 вересня 2023 року.

Нагадаємо, у селі Вереси Житомирської територіальної громади до кінця вересня 2024 року планували здати в експлуатацію 40 модульних будинків для внутрішньо переміщених осіб, а вже з жовтня розпочати заселення. 21 серпня 2024 року пресслужба Житомирської міської ради повідомляла, що будівництво будинків для ВПО знаходиться на фінальній стадії.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня 2023 року під час засідання міськвиконкому директорка департаменту економічного розвитку міськради Вікторія Сичова зазначала, що модульні будинки, які представники Червоного Хреста Італії обіцяли встановити у селі Вереси до зими 2023 року, планували встановити протягом першого кварталу 2024 року.

9 вересня 2022 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало угоду вартістю 891 тис. грн з ТОВ «Архбуддизайн Сервіс» на виконання проєктних робіт з будівництва інженерних мереж та території благоустрою на території Житомирської міської територіальної громади з метою функціонування модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб.

5 грудня 2022 року УКБ уклало договір з ТОВ «Артхаус» на облаштування території модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб в селі Вереси: за виконання робіт, які мають завершити до 20 травня 2023 року, фірма отримає 35 млн 100 тис. грн 19 грудня 2023 року влада Житомира отримала проєктну документацію від італійського Червоного Хреста під встановлення будиночків для ВПО.

13 травня 2024 року модульні будинки для ВПО були встановлені та перебували на стадії оздоблення. На проведення комунікацій, освітлення та благоустрій території з міського бюджету було виділено 35 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО виконком житло модульний будинок Сидун модульний будинок  
Матеріали по темі