Культура

У Держкомтелерадіо оголосили дату та час проведення радіодиктанту національної єдності-2024

11 October 2024, 15:31

Суспільне готується до Радіодиктанту національної єдності – 2024.

Про це 11 жовтня повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

«25 жовтня об 11:00, напередодні Дня української писемності та мови, який відзначається в Україні щороку 27 жовтня, відбудеться Радіодиктант національної єдності», - йдеться в повідомленні.

Цьогоріч авторкою тексту Радіодиктанту стала письменниця Оксана Забужко. Читатиме Радіодиктант поет, нині військовий Павло Вишебаба.

«Радіодиктант національної єдності — це унікальна українська акція єднання, яка має вже історичну тяглість — рівно 25 років поспіль Радіодиктант звучить в ефірі Українського Радіо. Цей Радіодиктант особливий тим, що пишемо його у рік, коли Українському Радіо виповнюється 100 років! Українське Радіо — це символ стійкості, адже воно не замовкало впродовж усіх 100 років. Радіодиктант — це теж символ стійкості, адже всі, хто долучається до його написання, кого єднає мова, проявляють стійкість, бо пишуть і в укриттях, і на фронті, і в евакуації, і навіть на окупованих територіях», — зазначив в ефірі Українського радіо член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення і діджиталу Дмитро Хоркін.

Уже втретє українці писатимуть Радіодиктант під час повномасштабного вторгнення: в укриттях, школах, університетах, на роботі, навіть на фронті. У всіх філіях Суспільного Мовлення традиційно писатимуть Радіодиктант національної єдності, і під час прямої трансляції 25 жовтня будуть включення в ефір з різних міст України. Радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій у всьому світі.

25 жовтня об 11:00 Радіодиктант національної єдності звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, з будь-якого континенту світу можна писати з трансляцією ютуб-каналу Українського Радіо та фейсбук-сторінок Суспільного.

Нагадаємо, 9 листопада 2022 року у Житомирі учасники клубу для людей поважного віку долучилися до радіодиктанту національної єдності..

Як повідомляв Житомир.info, дві житомирянки та жителька Звягельського району стали переможницями радіодиктанту у 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: радіодиктант радіодиктант національної єдності 
Матеріали по темі