Місто

У житомирських ліцеях учні 1-4 класів будуть забезпечені безоплатним одноразовим харчуванням

11 October 2024, 15:40

11 жовтня під час позачергового засідання міськвиконкому прийняли рішення щодо організації безкоштовного харчування учнів початкових класів субвенції з державного бюджету. З наступного навчального тижня (14 жовтня) учні 1-4 класів будуть забезпечені безоплатним одноразовим харчуванням.

«Сьогодні прийнято проєкт рішення на виконавчому комітеті та вже з понеділка буде діяти нова форма оплати. Державна субвенція буде виділятися на загальну вартість харчування – 70%, а 30% буде виділятися з міського бюджету. Таким чином у кожного учня 1-4 класів буде безоплатне харчування до кінця 2024 року, поки це зазначено даною постановою», – розповідає перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

А от за харчування під час групи продовженого дня будуть і надалі сплачувати батьки.

«Я хочу підкреслити, що дана постанова діє тільки для одноразового харчування. Якщо дитина навчається в першу зміну до 12:00, то отримає сніданок, а якщо в другу зміну після 12:00, то обід. За перебування (ред. харчування) в групах продовженого дня, батьки будуть сплачувати, як і раніше», – каже Світлана Ковтуненко.

Державну субвенцію також використають для оплати харчування учнів пільгових категорій 1-4 класів.

«Якщо у нас пільгові категорії 1-4 класів харчуються два рази, то один раз будуть за кошти місцевого бюджету, а другий буде фінансуватися у співвідношенні 70\30, за рахунок державної субвенції та місцевого бюджету», – говорить перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради.

Сама вартість харчування у житомирських ліцеях залишається незмінною, говорить Світлана Ковтуненко, наприклад сніданок для учнів 1-4 класів коштує 39,87 грн, а обід 43,88 грн.

Нагадаємо, 4 жовтня 2024 року Уряд розподілив субвенцію місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів у 2024 році, Житомирській громаді дали 17 млн 164,7 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 24 вересня 2024 року, у ліцеї №20 показали, що готують дітям на обід. Також перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради пояснила, як годуватимуть дітей, якщо не буде світла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: харчування учні виконком Ковтуненко ліцей субвенція  
Матеріали по темі