Влада

​Уряд затвердив продаж за 4 млрд грн акцій компанії, яка видобувала титанові руди в Житомирській області

11 October 2024, 18:12

Уряд ухвалив рішення про продаж державного пакета акцій ОГХК, частина активів якої знаходиться в Житомирській області.

Про це 11 жовтня на засіданні Кабміну повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, - повідомляє пресслужба Уряду.

Уряд під час засідання 11 жовтня ухвалив рішення про продаж державного пакета акцій Об’єднаної гірничо-хімічної компанії на суму майже 4 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він нагадав, що цього тижня відбувся аукціон з приватизації державної ОГХК — найбільшого в Україні підприємства з видобування та збагачення титанових руд”, - йдеться в повідомленні Кабміну.

Переможець аукціону запропонував близько 4 млрд грн. Також він буде зобов’язаний інвестувати щонайменше 400 млн грн у технічну модернізацію підприємства.

Нагадаємо, 12 липня 2024 року Уряд ухвалив умови продажу державного пакета у 100% акцій АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (АТ «ОГХК») – 3 млрд 899 млн 358 тис. грн. Цінова пропозиція потенційного переможця аукціону на 39 млн грн більше за стартову ціну. 8 жовтня 2024 Фонд держмайна повідомив, що на аукціон заявку подав один учасник – ТОВ «Цемін Україна» з пропозицією 3 млрд 938 млн 351 тис. 581 грн.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році Іршанський ГЗК був серед провідних підприємств Житомирської області у добувній промисловості і розробленні кар’єрів. В травні 2023 року АТ «ОГХК» вело активні переговори про продаж західним партнерам продукції з філії «Іршанський ГЗК» і планувала поновити видобування та збагачення ільменітового концентрату на підприємстві вже до кінця поточного року на рівні 18 тис. тонн на місяць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОГХК Іршанськ титан аукціон продаж ФДМ Кабмін  
Матеріали по темі