Місто

У Житомирі понад 200 людей долучилися до благодійного «Забігу турботи» на підтримку жінок, які борються з раком молочної залози

12 October 2024, 12:38

У Житомирі 12 жовтня відбувся благодійний захід «Забіг турботи», метою якого було підтримати жінок, у яких рак молочної залози.

«Жовтень – це місяць інформування про рак молочної залози. Наше управління у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з управлінням охорони здоров'я, з громадською організацією «Тигр спорт», вирішили провести все ж таки цю подію, як ще один привід потурбуватися про себе, підняти цю тематику. Тому що на фоні війни жінки стали менше турбуватися про себе, займатися профілактичним оглядом. Збираємо кошти на мамологічний центр лікарні №1, привертаємо увагу до цієї тематики і активно проводимо ранок», – говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Кошти збирали на пістолет для біопсії. Учасники прийшли в одязі з елементами рожевих та білих кольорів. При реєстрації кожен отримував символ боротьби з раком молочної залози зроблений з фетру, браслети та наклейки.

Також функціонували локації, на яких представники медичної сфери розповідали про важливість профілактичних оглядів.

«За попередньою інформацією, зараз зареєстровано понад 200 учасників і учасниць. Дуже приємно, що в нас партнерами є центр первинної медичної допомоги, лікарня №1, лікарня №2, медичний інститут. Усі вони на локаціях інформують усіх охочих про те, як провести самодіагностику, роздають інформаційні матеріали. Це дуже важливо і потрібно», – говорить начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Учасники забігу додали дистанцію 2 км. Ті, хто долучився до «Забігу турботи» кажуть, що такі заходи є надважливими.

«Це важливо і з медичної точки зору, і з суспільної, і з публічної. У моїй сім'ї були випадки раку молочної залози, то ж важливо говорити про це людям, про скринінг. Про те, щоб люди зверталися, пам'ятали. Сьогодні цей захід чудово це показує. Також проводиться чудовий збір, до якого всі долучаються, прекрасна змога зібрати кошти саме на прилад. Він також дуже важливий для даного забігу», – каже учасниця благодійного заходу Адріана.

«Я беру участь сьогодні в першу чергу тому, що моя бабуся померла від раку молочної залози. Розумію, наскільки це важливо, тому що вона в один ранок прокинулася і розпізнала. Якщо робити попередню діагностику, тим паче такими сучасними методами, які зараз є, можна розпізнати на ранніх стадіях. Такий забіг потрібен, щоб кожна знала. Хтось може підказати і просто прийти, перевіритися, щоб уникнути потім більших проблем», – ділиться учасник благодійного заходу Дмитро.

Організатори заходу зазначили, що у понеділок, 14 жовтня, прозвітують про суму зібраних коштів.

Нагадаємо, 11 жовтня патрульна поліція інформувала про перекриття руху транспорту в центрі Житомира орієнтовно до 11:00 задля проведення благодійного заходу «Забігу турботи».

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2024 року на засіданні міськвиконкому підтримали проєкт рішення про проведення благодійного «Забігу турботи» 5 жовтня, але у переддень через несприятливі погодні умови захід вирішили перенести на 12 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забіг рак рак молочної залози онкологія Ковальчук  
Матеріали по темі