Події

За сто метрів до кордону затримали жителя Житомирської області, який планував перепливати Тису, щоб потрапити в Угорщину

12 October 2024, 17:47

Чотирьох відчайдухів, які опівночі планували перепливати Тису, щоб потрапити в Угорщину, затримали на Закарпатті.

Про це 12 жовтня повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Невідомих осіб поблизу держрубежу помітив наряд від відділу «Вилок» Мукачівського загону. За 100 метрів до кордону їх затримали. Двоє з чоловіків виявилися жителями Івано-Франківської області, ще двоє – жителі Житомирщини та Закарпаття. Зі слів затриманих, за свою «мандрівку» двоє з них віддали переправникам 6,5 та 8 тисяч доларів США, ще двоє мали заплатити по 13 тисяч доларів США. За ці кошти ділки запевнили своїх клієнтів, що вони зможуть безперешкодно потрапити в Угорщину», - йдеться у повідомленні.

Стосовно усіх затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Справи скеровано до суду. Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Нагадаємо, на початку жовтня поліцейські затримали організаторку схеми для втечі за кордон: 47-річної мешканки Звягеля пропонувала військовозобов’язаним чоловікам одруження з жінкою, яка має інвалідність, для безперешкодного виїзду за кордон, «послуга» коштувала від 5 до 20 тис. доларів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2024 року на Закарпатті прикордонники затримали двох чоловіків призовного віку з Житомирської області, які планували «в борг» перепливати Тису, щоб незаконно потрапити в Румунію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник ухилянт кордон військовозобов'язаний Держприкордонслужба Тиса Закарпаття 
Матеріали по темі