Події

У Житомирській області правоохоронці затримали депутата та його спільника за вимагання хабаря у підприємця

14 October 2024, 17:12

На Житомирщині поліція затримала депутата та його спільника за хабарництво.

Про це 14 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Слідчі слідчого управління та оперативники управління карного розшуку ГУНП області викрили посадовця у вимаганні та отриманні хабаря у підприємця. Здійснити протиправну оборудку йому допомагав знайомий. Слідчі встановили, що 52-річний депутат однієї з міськрад області перебуває на посаді головного спеціаліста одного з відділів, а також працює в комісії, що займається питаннями охорони природного середовища та благоустрою. Посадовець знав, що місцевий підприємець здійснює господарську діяльність, пов’язану з порубкою самосійних дерев на земельних ділянках комунальної власності. Він вирішив збагатитися, вимагаючи у чоловіка хабар, а інакше погрожував вчиняти перешкоди у його діяльності», - йдеться в повідомленні.

На початку вересня депутат висловив підприємцю вимогу про передачу йому 5 тисяч гривень. А в жовтні вирішив залучити до вимагання неправомірної вигоди свого 37-річного знайомого. Водночас сума зросла до 35 тисяч гривень.

Кілька днів тому посередник передав підприємцю вимогу депутата. А вже пізно ввечері 13 жовтня зустрівся з ним та отримав гроші для подальшої передачі посадовцю. Поліцейські затримали спільників одразу ж після зустрічі в одному з гаражних приміщень. Слідчі вилучили гроші, мобільні телефони та автомобілі фігурантів.

Відтак обом чоловікам інкриміновано вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Нині вирішується питання про оголошення їм про підозри та обрання запобіжних заходів. Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Обом спільникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Від редакції: комісія, яка займається питаннями «охорони природного середовища та благоустрою» є у Радомишльській міській раді, до складу комісії входить головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Іщенко Володимир Вікторович, який був обраний депутатом Радомишльської міської ради від ОПЗЖ.

Нагадаємо, 7 жовтня у відділі комунікації поліції Житомирської області повідомили, що вилучили 4,4 млн грн у лікарки, причетної до схеми ухилення від мобілізації.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня на Львівщині затримали уродженця Житомирської області, який за 700 доларів хотів закрити кримінальну справу сина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар депутат затримання поліція поліцейський 
Матеріали по темі