Влада

Президент призначив стипендії учениці житомирського ліцею та студентці бердичівського педколеджу

15 October 2024, 14:23

Президент призначив стипендії переможцям XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. З-поміж відзначених – студентка Бердичівського педколеджу Дар’я Рак та учениця 9 класу ліцею №24 Житомира Єлизавета Чайка.

Про це йдеться в указі президента України №700/2024 від 14 жовтня.

Далі текст указу:

Про призначення стипендій Президента України переможцям XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Відповідно до Указів Президента України від 30 вересня 2010 року № 928/2010 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» та від 1 вересня 2011 року № 884/2011 «Про Положення про стипендії Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» постановляю:

1. Призначити строком на один календарний рік стипендії Президента України переможцям XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка:

РАК Дарʼї — студентці Бердичівського педагогічного фахового коледжу Житомирської обласної ради

ЧАЙЦІ Єлизаветі — учениці 9 класу ліцею № 24 міста Житомира

Довідково: Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проходить серед учнів 5-11 класів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, студентів та курсантів закладів вищої освіти. Конкурс проходить у чотири етапи (шкільний, районний, обласний та фінальний). Фінальний етап змагання проводився одночасно в усіх регіонах України за єдиними завданнями, підготовленими МОН для кожної вікової категорії учасників окремо. До змагань також активно долучаються учні та студенти з-поміж українців, які проживають за кордоном.

Нагадаємо, у вересні пресслужба МОН України повідомила, що Уряд ухвалив розпорядження «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти на перший семестр 2024/2025 навчального року», яка призначається найбільш обдарованим студентам. З-поміж 85 стипендіатів є троє студентів житомирських університетів.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2024 року стало відомо, що Анастасія Андрійчук, учениця 9 класу ліцею № 24 м. Житомира – серед десяти талановитих учнів, яким призначили стипендії імені Тараса Шевченка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія указ конкурс президент  
Матеріали по темі