Місто

Для жителів Житомирської громади збільшиться тариф на вивезення побутових відходів

16 October 2024, 13:32

Виконком Житомирської міської ради 16 жовтня 2024 року встановив тариф на відновлення побутових відходів (змішаних), що здійснює ТОВ «МС Соціальний проект», тобто сміттєпереробний завод.

«Даним проєктом рішення пропонується затвердити тариф на відновлення побутових відходів (змішаних), що здійснює ТОВ «МС соціальний проект», у розмірі 120 грн 12 коп. за куб», – каже начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Гуменюк.

Оскільки тариф на вивезення сміття складався з перевезення, захоронення та переробки, останнє замінять на відновлення побутових відходів. Житомиряни отримають суму у платіжках орієнтовно на 10 грн більше, залежно від тарифу перевізника.

«На прикладі ТОВ «Грін Бін Україна», в такому випадку, якщо раніше для мешканців багатоповерхівки тариф на одну особу був 43,02 гривень в місяць, то зараз буде 52 грн 90 коп. По приватному сектору: якщо раніше було в платіжці 46 гривень, то зараз буде 57 грн 28 коп.», – пояснює Андрій Гуменюк.

За словами начальника управління житлового господарства, новий тариф почне діяти вже з листопада, тобто жителі Житомирської міської територіальної громади отримають платіжки з більшими сумами у грудні 2024 року.

Нагадаємо, 11 вересня 2024 року виконавчий комітет затвердив нові норми вивезення відходів у Житомирській громаді, що збільшить платіжки на 8-10%.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2022 року виконком Житомирської міської ради погодив інвестиційну програму ТОВ «МС соціальний проект» та затвердив тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами (перероблення) – 70 грн за 1 куб. метр. В лютому 2023 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що сміттєпереробний завод у Житомирі вже працює, урочистого відкриття не було. В грудні 2023 року керуючий партнер ТОВ «МС Соціальний Проект» Євгеній Барах розповідав про роботу заводу, глибину переробки, робочі місця та плани на майбутнє.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття тариф виконком Гуменюк ТПВ сміттєпереробний завод 
Матеріали по темі