Суспільство

Власник має сплатити 1700 грн штрафу за пітбуля, який у місті Житомирської області покусав жінку

17 October 2024, 11:15

Малинський суд оштрафував власника пітбуля: собака напав на перехожу.

Про це 16 жовтня повідомило інтернет-видання «Малин медіа»

«Нещодавно Малинський районний суд виніс постанову про притягнення до адміністративної відповідальності власника собаки породи «пітбультер’єр американський». Влітку цього року тварина накинулася на перехожу та покусала її. Інцидент трапився 6 серпня, близько 22:00, на вулиці Перемоги у Малині. До матеріалів суду додали висновки медиків, про те, що пітбуль завдав жінці рвані рани грудей та передпліччя», - йдеться в матеріалі.

Власник собаки не з’явився до суду. У підсумку суд визнав його винним в адміністративному правопорушенні за ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення і наклав штраф у розмірі 1700 грн, а також стягнув судовий збір 605 грн.

«Згідно з переліком, затвердженим Постановою КМУ від 10.11.2021, порода «пітбультер’єр американський» входить до категорії небезпечних. Таких собак мають вигулювати у наморднику», - повідомляє інтернет-видання.

Скриншот з вироку суду

Нагадаємо, у листопаді 2022 року в одному з житомирських провулків німецька вівчарка вибігла з будинку надвір та покусала жінку. Сусіди ж стверджували, що собака роками тримає їх у страху. За неналежне утримання тварини власнику пса довелося відповідати у суді: його оштрафували на 51 гривню, а собаку конфіскували.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2022 року Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області виніс вирок чоловікові за неналежне утримання собаки: пес породи стафордшир-тер’єр утік із вольєра, вискочив з подвір’я, накинувся на літню жінку та пошматував їй руку – спричинив перелом. Господаря тварини суд визнав винним та призначив йому покарання у виді 150 годин громадських робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд собака штраф пітбуль Малин  
Матеріали по темі