Місто

У Житомирі ветерани війни долучилися до змагання зі стрільби з лука

17 October 2024, 16:23

17 жовтня у Житомирі проходять змагання Кубка Житомирської області зі стрільби з лука серед ветеранів війни та осіб з ураженням опорно-рухового апарату. Близько 35 людей взяли участь у змаганнях.

«Мета цих змагань – це підготовка спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарата до чемпіонату України, який буде відбуватися зимою та підготовка ветеранів війни до змагань «Ігри Нескорених», які завжди відбуваються восени», – розповідає начальник Житомирського регіонального центру фізкультури та спорту для осіб з інвалідністю «Інваспорт» Юрій Панасюк.

До змагань долучився й ветеран, начальник управління у справах ветеранів війни Житомирської міської ради Андрій Забігайло.

«Я вважаю, що зараз дуже важливо організовувати такі заходи для того, щоб єднати сьогодні ветеранів, людей, суспільство для швидшої соціалізації наших ветеранів та ветеранок України», – каже начальник управління у справах ветеранів війни Житомирської міської ради Андрій Забігайло.

Учасники змагань переконують: спорт допомагає в реабілітації, як фізичній, так і психологічній.

«Вирішив взяти участь, тому що спорт об'єднує. Такі заходи дуже потрібні. Я прошу приходити суспільство, щоб підтримати ветеранів. Спорт – рятує життя!», – каже ветеран війни Назар Даірченко.

«Вирішив підтримати, можливо когось навчити, я вже вмію, я – професіонал. Важливо фізично та психологічно для військових, тому що їм потрібна реабілітація, допомога», – розповідає чемпіон України з пара стрільби з лука Олександр Вигівський.

«Я беру участь у різних видах спортивних змагань, які мені подобаються, намагаюся пізнати для себе щось нове. Мені головне не перемога, а взяти участь та поспілкуватися з побратимами. Я вважаю, що це здорово, це згуртовує, але потрібно як змога більше місцевій владі інформувати дану категорію осіб та долучати до таких заходів», – ділиться ветеран війни Віктор Капінус.

Зазначимо, ветерани війни можуть безоплатно відвідувати заняття зі стрільби з лука. Житомирський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» знаходиться за адресою: пров. Парковий, 4. Тренування проходять з понеділка по четвер о 13:00.

Нагадаємо, в листопаді 2024 року, у Житомирі пройдуть «Ігри ветеранів» – змагання з кросфіту та кіберспорту, реєстрація для участі вже відкрита. До участі у регіональних змаганнях запрошуються військовослужбовці, ветерани війни та особи, звільнені з військової служби, служби у правоохоронних органах, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Як повідомляв Житомир.info, ветерани та захисники можуть безкоштовно займатися спортом у Житомирі. Все, що потрібно – це визначитися, яким видом спорту хочете займатися, та зателефонувати у профільне управління за номером 0986586065.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лук стрільба з лука ветеран Вигівський Забігайло Панасюк Даірченко  
Матеріали по темі