Місто

Як стартував опалювальний сезон у Житомирі: 50% будинків з теплом, а деяким ліцеям та садочкам довелося почекати

17 October 2024, 16:39

Вчора, 16 жовтня, у Житомирі офіційно розпочався опалювальний сезон. Першими тепло мали отримати дитячі садочки, ліцеї та лікарні.

Чи всі установи отримали тепло та скільки будинків досі не опалюються зранку 17 жовтня, розповів директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Близько 450 з 950 будинків (ред. мають тепло). Тому що першочергово для нас стояла задача на день: зробити продувку газових мереж, потім підняти гідравліку котелень, тільки після цього запустити котли. Після цього першочергово перевірити садочки, лікарняні заклади, школи. Будинки ми включали паралельно. Вчора на вечір десь 50% було включено будинків міста з теплом», – розповідає директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Дмитро Рогожин пояснює, чому деякі будинки залишаються без тепла.

«Будинки включають ОСББ, управляючі компанії, балансоутримувачі, тобто власники, а ми надали тепло до будинків, до двох засувок вхідних, а вже інше – це парафія тих, хто отримує. Є будинки, які ще не дали довідку, що вони готові прийняти теплоносій, і у них тривають роботи з закінчування ремонтів, можливо треба батареї зняти, шланговий відокремлювач не прочищений, це їхнє право. Таких будинків не більше десятка. Крім того, мережі не зовсім нові, тому є пориви: в одному напрямку, в другому зупиняєш, відключаєш, це процес. І цей процес може рухатись 3-4 доби, а потім вже будемо розуміти, чи все включено, чи все нормально», – зазначає директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Через аварії на двох магістралях зранку, 17 жовтня, у ліцеях №16, №28, №30 та дитячих садочках №5, №58, №65 опалення було відсутнє. Проте станом на 14:00 тепло подали.

«Вчора (ред. 16 жовтня) опалення було запущено. Ми доповіли про це як належить в департамент освіти, а вночі сталася аварія на теплотрасі, порив в будинку. Близько 14:00 в школі запущено вже опалення. Думаю, що все буде нормально. В класах 16-17 градусів, діти не замерзли, в нас сонячна сторона, тепло. На вулиці також зараз піднялася температура», – говорить заступниця директора з господарчої роботи ліцею №30 Світлана Викрикач.

В теплокомуненерго зазначили, що працюватимуть в режимі економії, тобто якщо на вулиці потеплішає, котельні вимикатимуть.

Нагадаємо, 11 жовтня виконавчий комітет вирішив, що опалювальний сезон у Житомирі розпочнеться 16 жовтня. Також заступник міського голови Сергій Кондратюк розповів, що до опалення підготовленні та забезпечені генераторами всі котельні, відремонтовані котли та теплові мережі. Зранку, 16 жовтня, КП «Теплокомуненерго» інформувало, що поступово почали запускати систему опалення в місті.

Як повідомляв Житомир.info, 8 жовтня 2024 року на робочій нараді секретар Житомирської міської ради Галина Шиманська наголошувала, що місто готове до ефективного старту опалювального сезону, і проведені заходи дозволять забезпечити надійне теплопостачання для мешканців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення Рогожин Теплокомуненерго Викрикач ДНЗ ліцей опалювальний сезон  
Матеріали по темі