Місто

Житомирська поліція закликає батьків вчасно повідомляти про зникнення дітей, а не покладатися на соцмережі

18 October 2024, 10:32

Поліція Житомирщини закликає батьків вчасно звертатися із повідомленнями про зникнення дітей.

Про це вранці 18 жовтня повідомляє поліція Житомирської області.

«Важливим фактором для розшуку безвісно зниклих є час. Чим швидше правоохоронці розпочнуть пошуки, тим більша вірогідність повернути дитину додому без негативних наслідків для неї. Пам’ятайте, думка про те, що необхідно здійснювати самостійні пошуки людини або очікувати якийсь час, не звертаючись до поліції – неправильна. Так, увечері 17 жовтня додому не повернувся 10-річний житель міста Житомира. Рідні дитини розмістили пост у соціальних мережах, однак не звернулися до поліції, вважаючи, що вночі такі розшуки не проводяться. Лише коли ювенальні поліцейські виявили такі публікації та зв’язалися з мамою дитини, було розпочато її офіційний розшук», - йдеться у повідомленні.

Згодом хлопчика розшукали у товариша, де він залишився на ночівлю. На щастя все завершилося добре.

Зауважимо, що допис про зникнення 10-річного хлопчика оприлюднили в одній з житомирських Facebook-спільнот 17 жовтня близько 23:30, станом на ранок 18 жовтня публікація мала понад 3,2 тисячі поширень.

Поліцейські інформують громадян про те, що у разі зникнення людини, незалежно від того, чи це дитина, чи дорослий, заяву необхідно подавати до поліції якнайшвидше. Правоохоронці одразу ж розпочинають усі необхідні заходи, у тому числі із застосуванням технічних засобів, для того, щоб встановити місцезнаходження зниклого, за потреби надати допомогу та повернути його додому.

Як повідомляв Житомир.info, у першій декаді жовтня 2024 року житомирські поліцейські повернули додому трьох хлопців віком від 11 до 13 років, розшукати всіх дітей вдалося протягом доби після зникнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук розшук дітей поліція дитина 
Матеріали по темі