Суспільство

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом загибелі котів у селищі поблизу Житомира

18 October 2024, 13:49

У приміському селищі Житомира виявлено факт загибелі домашніх улюбленців – окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Про це 18 жовтня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У четвер, 17 жовтня, Житомирська окружна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом жорстокого поводження з декількома тваринами (ч. 3 ст. 299 КК України). Під час моніторингу інтернет-джерел та соцмереж виявлено повідомлення про ймовірне скоєння жорстокого поводження з тваринами. Зокрема, жителька приміського селища Житомира 15.10.2024, увечері, виявила неживими своїх домашніх улюбленців. Двоє котиків лежали на подвір’ї неподалік будинку. За припущенням господарки, тваринки мали ознаки отруєння. Стурбована жінка висловила думку про ймовірну жорстоку розправу над тваринами», - йдеться в повідомленні.

Наразі матеріали кримінального провадження передані до відділу поліції № 1 Житомирського районного управління поліції для проведення досудового розслідування.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, 16 жовтня читачка Житомир.info у власному дворі в селищі Новогуйвинське знайшла своїх котів мертвими. Жінка вважає, що їх потруїли, адже такий випадок на вулиці не перший.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на провулку Стадіонному уночі 5 серпня померли двоє собак та кішка з сімома кошенятами. Зі слів власників, домашніх улюбленців потруїв сусід, який давно погрожував це зробити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: жорстоке поводження кримінальне провадження тварина прокуратура отруєння кіт 
Матеріали по темі