Місто

Чи користуються житомиряни модульними укриттями

21 October 2024, 17:27

У Житомирі у 2023 році встановили шість модульних укриттів. Під час повітряної тривоги вони мають автоматично відкриватися, і кожен охочий може перечекати небезпеку.

21 жовтня 2024 року Житомир.info вирішив дізнатися чи користуються житомиряни модульними укриттями.

У КП «Парк» на балансі перебуває два укриття, які знаходяться за адресою: бульвар Старий, 14-а та вул. Чуднівська, 167. Директор комунального підприємства каже, що влітку укриттями користувалися частіше ніж восени.

«Користуються не так, як очікувалося. Тому що на сьогодні люди досить безпечно ставляться до повітряних тривог. У літній період, коли були тривоги, то люди знаходилися і тут, і в гідропарку. Завдяки камерам відеоспостереження це відстежується КП «Міський інформаційний центр». Зараз, на цю хвилину, у нас тривога, злетів МіГ. Ви самі бачили, в укритті нікого немає», – говорить директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Ми запитали житомирян чи користувалися вони модульними укриттями хоча б один раз.

«Ні, ще поки не користувались», – каже Ольга.

«Ніколи не користувалася, тому що воно постійно зачинене. До речі, не тільки тут, а й на Корбутівці є таке модульне укриття, у сквері Лятошинського, вони теж завжди зачинені. Виникає питання навіщо воно?», – говорить Лариса.

Директор комунального підприємства нарікає, не всі люди використовують укриття за призначенням.

«Зайшла в укриття жіночка і три молодих хлопці. На жаль, вчинили хуліганські дії: був взятий в руки вогнегасник, зірвана пломба, і відбулося розпилення сировини, яка знаходиться у вогнегаснику, не за призначенням. Винуватці були знайдені та тепер суд буде вирішувати, яке буде покарання», – сказав Сергій Бондар.

Ще чотири модульні укриття знаходяться на балансі КП «Зеленбуд». За словами директора комунального підприємства, вони також не мають популярність серед житомирян.

«Судячи з того, що ми переглядаємо камери відеоспостереження, люди користуються укриттям. Це невелика кількість, дві-чотири людини. Десять людей ми ні разу не бачили в укритті. Коли люди гуляють у скверах вдень, тоді вони користуються укриттям. Укриття у нас працює цілодобово, під час тривоги двері відчиняються автоматично», – говорить директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Директор КП «Зеленбуд» сказав, що були випадки коли люди вчиняли хуліганство.

«Було два випадки, коли у нас вкрали вогнегасник і аптечку. Це було зафіксовано на камери відеоспостереження і всі матеріали були передані правоохоронним органам», – говорить Олександр Волокіта.

Нагадаємо, 28 вересня 2023 року, у житомирському гідропарку за тролейбусною зупинкою встановлювали модульне укриття.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році в Житомирі встановили кілька модульних укриттів: КП «Зеленбуд» купило чотири модульних укриття (три – на 20 осіб, одне – на 50 осіб) за 6,7 млн грн, КП «Парк» придбало два модульних укриття на 50 осіб кожне за 5 млн грн. У 2023 році деякі громади Житомирської області теж купували модульні укриття для закладів освіти, зокрема, за модульні укриття на 50 осіб платили 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: модульне укриття укриття Бондар повітряна тривога Волокіта КП Парк Зеленбуд  
Матеріали по темі