Події

Бухгалтерка КП з Житомирської області отримала 3 роки тюрми, бо незаконно нарахувала собі майже 100 тис. грн

23 October 2024, 16:50

Суд призначив покарання аферистці, яка незаконно здійснювала грошові нарахування на посаді бухгалтера комунального підприємства. Жінка отримала 3 роки тюрми та повинна відшкодувати майнові збитки й експертизи.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Як йдеться в обвинувальному акті, 47-річна жителька Звягельського району на підставі укладеного між нею та директором комунального підприємства цивільноправового договору виконувала обов’язки бухгалтера. Жінка здійснювала роботу з ведення бухгалтерського обліку, володіла особистим електронним ключем-доступом до розрахункового рахунку комунального підприємства та могла розпоряджатися наявними у комунальному підприємстві коштами. Таким чином, в період з 01.08.2019 р. до 01.12.2021 р. зловмисниця в ході виконання своїх функціональних обов’язків із використанням особистого електронного ключа-доступу та електронного підпису директора комунального підприємства без згоди та відома останнього, складала електронні платіжні доручення та вносила до офіційних документів неправдиві відомості про наявність підстав для здійснення комунальним підприємством платежів за виконану нею роботу. Внаслідок вчинення вищевказаних дій аферистка завдала підприємству майнової шкоди в розмірі 99 752 грн 15 коп.», - йдеться в повідомленні.

Врахувавши обставини справи, суд прийшов до переконання в тому, що виправлення злочинниці та попередження нею нових кримінальних правопорушень, а також запобігання вчиненню аналогічних кримінальних правопорушень іншими особами, може бути досягнуто виключно в умовах її ізоляції від суспільства і призначив їй покарання у виді 3-х років позбавлення волі з позбавленням права посідати посади, пов’язані з бухгалтерським обліком строком на 3 роки. Також суд постановив стягнути із жінки на користь комунального підприємства заподіяні майнові збитки в сумі 99 752,15 грн та стягнути на користь держави витрати за проведення судових експертиз в сумі 33 439,38.

Зазначимо, жінку обвинувачували за двома статтями ККУ: ч. 2,3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1. ст. 366 (Службове підроблення).

Нагадаємо, у квітні житомирські правоохоронці повідомили про підозру бухгалтерці лікарні, яка нараховувала собі додаткові премії. Слідчі Житомирського райуправління поліції встановили, що упродовж 1,5 року працівниця комунального закладу нараховувала собі підвищену зарплатню, лікарняні, аванси та премію.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня 2024 року поліція повідомила про те, що колишню бухгалтерку садового товариства Тетерівської громади, яку обвинувачують у привласненні майже 400 тис. грн внесків, судитимуть у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суд бухгалтер підроблення привласнення Звягель  
Матеріали по темі