Події

У місті Житомирської області п’яний водій пропонував хабаря поліцейським, які знайшли його після ДТП

24 October 2024, 13:34

Нетверезий водій вчинив ДТП та намагався уникнути відповідальності за допомогою хабаря: поліцейські зафіксували правопорушення.

Про це 24 жовтня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«23 жовтня близько 16:40 на одній із вулиць м. Андрушівки сталася дорожньо-транспортна пригода – керманич ВАЗ в’їхав у дорожній знак та з місця події втік. Патрульні відділу поліцейської діяльності № 1 Бердичівського райвідділу розшукали та встановили водія. За кермом перебував 47-річний місцевий житель», - йдеться в повідомленні.

Під час спілкування з чоловіком поліцейські виявили у нього ознаки сп’яніння. Чоловікові запропонували пройти відповідне освідування, проте він відмовився. Водночас аби поліцейські не складали відповідних матеріалів, він поклав до салону службового автомобіля відкупне.

Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

За чинним законодавством подібні дії караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Водночас щодо водія були складені адміністративні матеріали за нетверезе керування транспортним засобом (130 КУпАП), вчинення ДТП (ст. 124 КУпАП) та залишення місця дорожньо-транспортної пригоди (ст. 122-4 КУпАП). Зібрані матеріали будуть направлені до суду.

Зазначимо, на фото поліції видно, що запропонований хабар становив 1300 гривень.

Нагадаємо, 28 вересня у Глибочицькій громаді нетверезий мопедист-порушник, який не має права на керування транспортним засобом, намагався відкупитися від відповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, 24 вересня у селі Глибочиці Житомирського району 22-річний киянин пропонував поліцейським хабар, щоб уникнути покарання за п’яне водіння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія нетверезий водій п'яний водій поліція хабар підкуп поліцейський 
Матеріали по темі