Економіка

За три місяці понад 170 жителів Житомирської області отримали мікрогранти на 40 млн грн для розвитку власної справи

24 October 2024, 14:50

«Власна справа»: на Житомирщині 423 людини отримали мікрогранти з початку року.

Про це 23 жовтня повідомляє Житомирський обласний центр зайнятості.

«За підсумками XIX періоду (подані заяви у період з 9 по 22 вересня) 23 бізнес-проєкти жителів Житомирської області схвалені Державним центром зайнятості до реалізації. Серед переможців – 19 діючих ФОПів, три юридичні особи і один початківець. За місцем ведення діяльності - 18 жителів Житомирського району, троє з Бердичівського та по одному – жителі Звягеля і Коростеня», - йдеться в повідомленні.

Підприємець-початківець запланував розпочати виробництво одягу з вишивкою, а досвідчені бізнесмени за грантові кошти мають наміри розширити магазини жіночого одягу, центр косметології, послуги клініки сімейної медицини, оновити фітнес-клуб, тренажерну залу, а ще – відкрити центр вивчення англійської мови, сучасну стоматологічну клініку, туристичну агенцію, кавʼярню-кондитерську та ін.

Загалом цьогоріч на Житомирщині 423 людини отримали мікрогранти на створення або розвиток бізнесу на загальну суму майже 102 млн грн, що передбачає створення 832 нових робочих місця.

У центрі зайнятості нагадують, що мікрогранти надаються:

  • до 75 тисяч гривень (виключно для фізичних осіб, з подальшою необхідністю зареєструватись як ФОП)
  • до 150 тисяч гривень (необхідно створити 1 робоче місце)
  • до 250 тисяч гривень (необхідно створити 2 робочих місця).

Також взяти участь у програмі «Власна справа» та отримати мікрогрант до 150 тисяч гривень на свій бізнес може молодь віком до 25 років. Для цього охочі започаткувати власну справу мають зареєструвати ФОП та створювати робочі місця не обов’язково. Через три роки для таких підприємців відкриється можливість отримати грант «Власна справа» вже на загальних умовах.

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0800-600-348 та 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться на сторінці обласного центру зайнятості у Фейсбуці або в телеграм-каналі https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Станом на 25 червня 2024 року 250 жителів Житомирської області отримали позитивні рішення про надання мікрогрантів на загальну суму понад 60 млн грн, вже наприкінці вересня 423 людини отримали мікрогранти на майже 102 млн грн. Відповідно за три місяці 173 підприємці взяли участь у програмі «Власна справа» та отримали близько 42 млн грн для розвитку бізнесу.

Нагадаємо, станом на 17 вересня з початку дії програми 70 ветеранів у Житомирській області отримали 34 млн грн за програмою «Власна справа».

Як повідомляв Житомир.info, станом на 25 червня з початку року 250 жителів Житомирської області отримали позитивні рішення про надання мікрогрантів на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа». Загальна сума фінансування становила понад 60 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант Власна справа бізнес служба зайнятості власна справа ЦЗ центр зайнятості 
Матеріали по темі