Події

Житель Житомирської області отримав 8 років тюрми з конфіскацією – вкрав 15 сім-карт, телефон та погрожував ножем

24 October 2024, 15:49

Суд призначив покарання звягелянину, який вчинив розбій на заправці.

Про це 24 жовтня повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.03.2024 р. близько 06:37 год ранку 30-річний звягелянин, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, прийшов до АЗС «WOG» і, тримаючи у руці складний ніж, пригрозив оператору АЗС та заволодів п’ятнадцятьома стартовими пакетами «Водафон» вартістю 2100 грн. Того ж дня чоловік, перебуваючи в приміщенні автостанції, розбив скло у вітрині кіоску та проник всередину, звідки викрав мобільний телефон вартістю 3400 грн», - йдеться в повідомленні.

Оцінивши всі досліджені докази, суд кваліфікував дії громадянина відповідно до ч. 4 ст. 187 КК України як умисні дії, які виразилися у нападі з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаним із погрозою застосування насильства небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовах воєнного стану, та відповідно до ч. 4 ст. 185 КК України як умисні дії, які виразилися у таємному викраденні чужого майна, вчиненими повторно в умовах воєнного стану та поєднаними з проникненням в інше приміщення.

«Суд визнав зловмисника винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень та згідно з ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна», - повідомили у пресслужбі.

Фото Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області

Зазначимо, за чинним законодавством розбій, учинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2024 року правоохоронці затримали 30-річного чоловіка, який вкрав 15 сім-карт на АЗС у райцентрі Житомирської області, погрожуючи ножем. Згодом стало відомо, що того ж дня чоловік викрав мобільний телефон із магазину, розташованого у Звягелі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС розбій вирок суд сім-карта суд Звягель ніж телефон  
Матеріали по темі