Економіка

На Житомирщині людям винні вісім мільйонів вісімсот тисяч гривень

25 July 2007, 09:23

Завдання уряду  - до 1-го липня погасити заборгованість по заробітній платі на економічно активних підприємствах  - область не виконала, - констатував заступник голови облдержадміністрації Микола Чернетко на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Щоправда, певний прогрес спостерігався, і з початку року заборгованість було значно зменшено. В результаті Житомирщина посіла 6-е місце в загальноукраїнському рейтингу із показником боргу у вісім мільйонів вісімсот тисяч гривень. Четверту частину заборгованості припадає на галузь житлово-комунального господарства. На засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати зазначалося, що найгірша ситуація в Житомирі - мільйон чотириста тисяч гривень боргу. У перших рядах чорного списку також Володар-Волинський, Любар, Лугини та Олевськ. Є підприємства, на яких зарплати виплачуються вибірково, вільно варіюються суми матеріальної допомоги до ювілейних дат, а так звані оздоровчі взагалі не потрапляють до рук працівників. Самі ж комунальники скаржаться на низьку платіжну активність населення, на що Микола Черненко порадив комунальним службам самим бути більш активними.

Питання виплати заборгованості по зарплаті залишається на контролі керівництва  області, яке обіцяло більш жорстко питати за невиплачені людям кошти з посадовців місцевого самоврядування.

Джерело: інформаційна служба радіостанції „Житомирська хвиля”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі