Інтерв'ю

Житомирська триатлетка Юлія Єлістратова: докладу всіх зусиль, щоб здобути путівку на Олімпійські ігри в Ріо-де-Женейро

16 July 2015, 14:44

 Відома житомирська триатлетка, лідер збірної України, неодноразова призерка чемпіонатів України, Європи та світу, учасниця двох Олімпійських ігор у Пекіні (2008р) та Лондоні (2012р) серйозно травмувалася на етапі Європи в Києві, який відбувся наприкінці червня в Києві.

Лікарі прогнозували, що дівчина мінімум півтора місяці носитиме гіпс і нескоро повернеться до змагань. Однак Юлія Єлістратова, яка зараз бореться за путівку на Олімпійські ігри в Ріо-де-Женейро менш ніж за місяць змогла відновити тренування.

Про своє падіння на змаганнях в Києві та шанси потрапити на Олімпіаду та багато іншого розповіла Житомир.info.

- Після операції лікарі сказали, що я маю 5-6 тижнів носити гіпс, ніяких рухів рукою, хіба що пальчиками. Лише потім можна було б перейти до серйозних навантажень. Але я була  налаштована на швидке відновлення. Робила все можливе, мені дуже багато людей допомагали і вже на дев'ятий день лікарі дозволили зняти гіпс і замінити його на ортопедичну косинку. Спеціально для мене був розроблений комплекс вправ для реабілітації.

- Вже плаваєш?

- Вже було три тренування. Пропливала по 1200 метрів.

- Який секрет такого прогресу?

- З одного боку я роблю кращі процедури, мене консультують і лікують кращі лікарі. Але, окрім цього, дуже важливим є внутрішній настрой. Наскільки в людині переважають позитивні емоції, наскільки вона сама вірить в себе, настільки швидко можна досягнути ефекту. Переконалася в цьому на власному досвіді.

- Зараз триває відбір на Олімпійські ігри в Ріо-де-Женейро, які відбудуться в 2016 році. Наскільки серйозно ця травма вплине на твої шанси потрапити на олімпіаду?

- Раніше я займала тверде місце в середині кваліфікаційного рейтингу і не переживала щодо цього. Зараз розумію, що доведеться серйозно попрацювати, але впевнена, що в мене все вийде. Просто доведеться виступати на всіх стартах, що залишилися.

- Які найближчі змагання, де ти плануєш брати участь?

- На початку вересня – етап кубка Європи в Румунії. Але побачимо. В мене щодня серйозний прогрес. Якщо спочатку я взагалі нічого не могла робити правою рукою, то зараз в побуті я вже повноцінно використовую дві руки, бігаю, не фіксуючи руку, плаваю. Але важко передбачити, наскільки швидко піде реабілітація. Думаю, за два тижні знатиму, чи зможу виступати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі