Інтерв'ю

Колишній начальник УДАІ має нерухомість не лише біля житомирського парку. Журналістське розслідування

20 October 2016, 13:10

Останнім часом ім’я колишнього начальника УДАІ в Житомирській області Володимира Недільського знову на слуху. Депутат обласної ради Олена Галагуза вирішила розібратися із захопленням колишнім правоохоронцем частини берега річки Тетерів в районі міського парку і навіть ходила до Недільского «у гості», про що написала 18 жовтня на своїй сторінці у фейсбук.

«Намагалися прийти на гостину до Недельського. Високий паркан завадив. На дзвінок у калітку вийшов охоронець і повідомив, що господаря немає. Ми поспілкувалися із сусідами. Підійшов наприкінці нашого робочого променаду пенсіонер у беретику і визнав, що відхапати річку - "нє очєнь харашо"», - пише депутат облради.

 

Фото з фейсбуку Олени Галагузи

Будинок з басейном належить Недільському, фото обмілілої річки Тетерів зроблено у вересні 2014 року

Житомир.info вирішив дізнатися, коли саме Володимир Недільський став власником землі та будинку по провулку Чуднівському та якою нерухомістю він ще володіє.

Володимир Володимирович Недільський родом із Запоріжжя. У 1996 році закінчив Запорізький металургійний технікум, два роки служив у ЗСУ, після чого закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство», по закінченню якої почав кар’єру у Міністерстві внутрішніх справ – проходив службу на різноманітних посадах УДАІ України. З 2006 по 2010 роки був заступником, а потім і начальником УДАІ у Житомирській області. Після роботи у Житомирі менше року пропрацював заступником начальника, а потім дослужився і до начальника міліції громадської безпеки у Вінницькій області. У травні 2011 року аналогічну посаду обіймав у Криму, і менш ніж через рік став начальником Одеського управління ДАІ. Наказом міністерства внутрішніх справ від 28.10.2014 його «люстрували» і звільнили з посади, яку він тоді обіймав у Національній академії внутрішніх справ, а також застосували відповідні заборони до державної служби на цілих 10 років.

Фото з фейсбуку Володимира Недільського

Цікаво, що менш ніж за місяць до наказу про звільнення, громадські організації рекомендували Недільського на посаду начальника УМВС України в Житомирській області: за нього «вписалися» голови «афганських» організацій Житомирської області, «Всеукраїнське об’єднання «Майдан» в Житомирській області, «Молодь ініціатор реформ» Сергія Фореста та ще декілька ГО, «раба Божого» на посаду також благословив архієпископ УПЦ Московського патріархату Нікодим.

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зазначено, що Недільський став власником будинку загальною площею 400 кв.м та земельної ділянки площею 0,1 га 26 червня 2013 року. Цікаво, що будинок перед купівлею для Володимира Володимировича ніби підготували: у вересні 2012 року від імені Євдощук Олени Василівни у Держархбудінспекції України за цією адресою задекларували початок будівництва житлового будинку, проектувальником виступила компанія «Арх-студіо», підрядником – ТОВ «ММ-БУД». У лютому 2013 об’єкт був уже готовий до експлуатації і за кілька місяців його придбав Володимир Недільський. Знайти когось, хто б володів цією ділянкою до екс-даішника, не вдалося.

Крім будинку під пішохідним мостом у Житомирі, Володимир Недільський у квітні цього року розжився також чималим дачним будинком селі Маяки Одеської області і теж біля річки. Там Володимир Володимирович звів собі будинок на 230 квадратних метрів, гараж та баню, а земельну ділянку йому подарували за півроку до того. Хто її подарував визначити, на жаль, неможливо.

Крім того, в кінці серпні 2015 року Недільський придбав «для ведення особистого селянського господарства» земельну ділянку 9,1074 гектарів у Вересах, неподалік «Старої Губернії». Зараз на кадастровій карті зазначене інше цільове призначення цієї ділянки – для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій.

 

За рік до «люстрації» сина мати Володимира Недільського, Валентина Микитівна почала скуповувати майно: у липні 2013 придбала будинок у селі Біленьке Запорізької області, через півроку вклалася вуелітне житло в Одесі: придбала у житловому комплексі «Арк Палас» приміщення 56 кв.м на Генуезькій, 1а та квартиру 216 «квадратів» на Генузькій,1б. Зараз квартири такої площі в «Арк Паласі» продають щонайменше за 500 тисяч доларів.

Щоправда, у Валентини Недільської є власний бізнес – вона є співзасновником зареєстрованої в Житомирі компанії «Екосуміш». Інші співзасновники - Артем Гамоцький, Паруйр Шахбазян та Людмила Блажівська, дружина Петра Блажівського, який також працював начальником управлінні ДАІ в Житомирській області, а потім - в Полтаві, де в грудні 2014 року «попався» на хабарі у 20 тисяч доларів.

Сестра Володимира Недільського – співачка Тетяна Недільська, дружина музиканта та колишнього народного депутата в Партії регіонів, акордеоніста Яна Табачника. Тетяна цього року анонсувала повернення на сцену та випустила новий кліп.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі