Культура

У кінотеатрі ім. Франка покажуть стрічку, присвячену пам’яті загиблого житомирського бійця з позивним «Самольот»

1 March 2018, 11:59

15 березня 2018 в житомирському кінотеатрі імені Івана Франка відбудеться показ документального фільму «Війна химер», присвяченого пам’яті бійця добровольчого батальйону «Донбас» Вадима Антонова (позивний «Самольот»), який загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом і був похований у Житомирі.

Про це у фейсбук 28 лютого повідомила громадська організація «Атошник».

«Запрошую всіх хто знав, товаришував, хто пам’ятає і шанує пам’ять про Вадима! Фільм створений друзями та побратимами Вадима!», - йдеться в дописі Ольги Литвин.

«Війна химер» — український документальний фільм 2017 року, знятий Анастасією та Марією Старожицькими. Це особиста історія про війну, кохання та смерть, зафільмована її безпосередніми учасниками. Прем'єра стрічки відбулася 25 березня 2017 року на фестивалі документального кіно з прав людини Docudays UA. У липні 2017-го фільм брав участь в конкурсній програмі європейських документальних фільмів на 8-му Одеському міжнародному кінофестивал. Стрічка присвячується пам’яті бійця добровольчого батальйону “Донбас” ВАДИМА АНТОНОВА (позивний “Самольот”)», - повідомляють організатори.

Показ стрічки відбудеться 15 березня о 16:20.

Нагадаємо, житомирянин Вадим Віталійович Антонов брав активну участь у Революції Гідності, а потім одним із перших записався добровольцем до Збройних Сил. Загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом та був захоронений без встановлення особи. 31 жовтня 2014 члени ГО «Народна пам’ять» провели ексгумацію та встановили особу загиблого воїна. У Вадима Антонова залишилися батьки, сестра, 6-річна донька Соня. Житомир попрощався зі своїм героєм 7 лютого 2015 року. В грудні 2017 на фасаді Житомирської школи №20, де навчався «Самольот», встановили дошку його пам’яті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вадим Антонов фільм кінотеатр  
Матеріали по темі