Культура

Лялькар з Житомира переміг у Всеукраїнському фестивалі вуличного мистецтва

12 March 2018, 11:36

Лялькар з Житомира Сергій Соловйов здобув перемогу в IV Всеукраїнському Фестивалі вуличного мистецтва, який проходив у Дніпрі з 16 лютого по 11 березня цього року.

Про це 12 березня Житомир.info повідомили організатори фестивалю.

«11 березня в Дніпрі IV Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва оголосив переможців: у жанрі «жива статуя»Дмитра Буйвала («Артіль «МІФ», Суми) та лялькаря Сергія Соловйова (Вуличний театр маріонеток Compliment, Житомир). Для Дмитра Буйвала перше місце і приз глядацьких симпатій стали результатом планомірного розвитку - він бере участь у фестивалі вже четвертий рік. Сергій Соловйов, навпаки, на фестивалі вперше, і відразу посів перше місце», - повідомляють організатори.

Переможці і призери розділили призовий фонд в 80 000 грн: по 25 000 грн за І місця, 10 тис. грн – за ІІ і по 5 тис. грн – за треті.

«Я тут познайомився з чудовими хлопцями з різних міст - обговорюємо завдання вуличного мистецтва, плани на майбутнє. І у нас вже виникла ідея організації, яка зможе популяризувати наш жанр, перемогти стереотипна думка про вуличні артистів як про людей, які просять милостиню на вулицях. Артист робить комплімент місту, коли виходить працювати на його вулиці. Все мистецтво взагалі зародилося на вулиці, а тільки потім зайшло в будівлі - філармонії, театри, цирки. І ми такі ж артисти, як інші, тільки ми ще ближче до публіки. Так, ми працюємо на заходах, за контрактами, в приміщеннях, але тільки вулиця дає впевненість - ти несеш людям радість», - сказав Сергій Соловйов.

За даними організаторів, у статичних жанрах цього разу призерами стали живі статуї «Маріонетка» Дмитра Міхєєва (II місце, студія «Залізна маска», Харків) та «Горбань» Олексія Стукіна (III місце, «Студія Золотого режисера», Мінськ). У динамічних жанрах - мім Олександр Якушенко (II місце, «Артіль« МІФ », Суми) та ілюзіоніст Андрій Фонте (III місце, Дніпро).

Як повідомляв Житомир.info,

Житомир.info

Фото організаторів:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лялькар Сергій Соловйов маріонетка  
Матеріали по темі