Культура

У житомирській філармонії три дні триватиме Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв імені Ріхтера

13 March 2018, 15:51

З 20 по 22 березня в Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера пройде Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв імені Ріхтера.

Про це йдеться на сторінці філармонії у фейсбук.

Так, 20 березня пройде концерт Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України. Головний диригент – народний артист України Роман Кофман, соліст – Антоній Баришевський (фортепіано).

21 березня на сцені філармонії виступлять артисти Національної заслуженої академічної капели України «Думка», худкерівник – Герой України, народний артист України Євген Савчук. За фортепіано - Вероніка Ходаковська, м. Варшава, Польща.

22 березня на поціновувачів чекає виступ симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії, головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Олександр Дяченко. За фортепіано - Ігор Приходько, м. Харків.

Детальніша програма концертів – на фото слайдах, квитки можна придбати у філармонії (м. Житомир, вул. Пушкінська, 26) та касі лялькового театру (вул. Михайлівська, 7).

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв у Житомирі започаткований у 1998 році за ініціативою Елеонори Набедрик-Дишнієвої (фортепіано) та заслуженої артистки України Людмили Сакс (сопрано), з 2003 року в рамках фестивалю започатковано проведення конкурсу юних піаністів. У 2017 році фестиваль провели утринадцяте, конкурс – всьоме, переможці тут.

Як повідомляв Житомир.info, в 2011 році у Житомирі відкрили меморіальну дошку Святославу Ріхтеру, у 2015-му - кімнату пам’яті видатного піаніста, улітку 2016-го на честь Ріхтера перейменували житомирську вулицю. У березні 2016 року у Житомирі відзначили 101-у річницю від дня народження видатного музиканта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: філармонія фестиваль Ріхтер  
Матеріали по темі