Культура

За підтримки «Об’єднаної Діаспори Азербайджанців України» у Житомирі відбувся концерт пам’яті Мусліма Магомаєва

19 March 2018, 18:28

Виконання знаменитих композицій видатного азербайджанського оперного співака Мусліма Магомаєва подарував житомирській публіці народний артист України Володимир Гришко. До 75-річчя від дня народження маестро Магомаєва в Житомирському драмтеатрі пролунали найбільш популярні твори виконавця, а організацію концерту підтримали у Житомирському представництві «Об’єднаної Діаспори Азербайджанців України». Житомир став двадцятим містом, де проходить подібний концерт.

«Магомаєва слухають скрізь. Тому що це історична постать. Його пісні живіть досі, на його піснях виховується молодь. І мені приємно, що саме з нагод 75-річчя з дня народження великого метра, великого маестро ми їдемо туром по Україні і не тільки по Україні: це і Ізраїль, і Молдова, безперечно нас чекає і сам Баку. Та рідна земля, де ступала нога легендарного Мусліма Магомедовича. Саме тому сьогодні ми у вашому чудовому місті Житомирі. Мені дуже приємно, що цей проект дружньо підтримав голова азербайджанської діаспори України пан Гасімов. Без усілякої політики, прийшов, підтримав, щоб цей захід пройшов на високому рівні. Я переконаний - сьогодні буде повний зал. Тому що наші два великі народи об’єднує одне бажання: жити в мирі і добросусідстві», - каже народний артист України Володимир Гришко.


Голос маестро Магомаєва став пізнаваним з 1961 року, коли молодий співак розпочав свою професійну кар’єру. Після цього ім’я видатного азербайджанського співака стало відомим на весь світ. Народний артист України виконав найвідоміші композиції Мусліма Магомаєва та подарував незабутні враження житомирянам, які прийшли на концерт.

«Велика честь, що сьогодні народний артист України Володимир Гришко виконує пісні великого композитора, оперного співака, баритона, якого знає весь світ. Я думаю, що такі більше не народжуються. На піснях якого виросли ми, виросли наші батьки, люди пострадянського часу. Завдяки Володимиру Гришко він сьогодні живе, він живе в наших серцях, він живе в піснях», - розповідає голова Житомирського представництва ГО «Об’єднана Діаспора Азербайджанців України» Радж Гасімов.

Голова Житомирського представництва «Об’єднаної Діаспори Азербайджанців України» також привітав усіх азербайджанців із весняним святом Новруз-Байрам і побажав усімблагодатного року, процвітання та щастя в кожній сім'ї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: концерт діаспора Азербайджан Магомаєв  
Матеріали по темі