Культура

У Житомирі визначили лауреатів щорічної премії імені Івана Огієнка

25 March 2018, 11:32

23 березня у Житомирі визначили лауреатів щорічної всеукраїнської премії імені Івана Огієнка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.

«Сьогодні разом з учасниками комітету обрали лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка. Цього року претендентів у 6-ох номінаціях було 17 (минулого - 11). У 2017 році ми ініціювали та успішно реалізували, спільно з управлінням культури, внесення змін до розміру премії ім..Івана Огієнка та збільшили нагороду переможцям з 3 тис. грн до 10 тис. грн», - написав Максим Вілівчук.



Нагадаємо, премія присуджується щороку в розмірі до 10,0 тис.грн. у кожній номінації і виплачується з асигнувань обласного бюджету по галузі «Культура». Рішення про збільшення розміру премії імені Івана Огієнка ухвалили на сесії обласної ради 2 листопада 2017 року.

Довідка: Премія імені Івана Огієнка заснована на вшанування видатного українського вченого-мовознавця, письменника, перекладача, педагога, державного та церковного діяча, уродженця містечка Брусилова Івана Івановича Огієнка - митрополита Іларіона (1882-1972 рр.). Премія присуджується за заслуги у розвитку національної духовної культури, утвердження української державності, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди. Премія присуджується у номінаціях: «Література», «Мистецтво», «Освіта», «Наука», «Громадська, політична та духовна діяльність». Премія присуджується особам або групам осіб незалежно від місця їх проживання, національності, статі, віросповідання, расової приналежності, стану здоров'я, громадянства. Премія може присуджуватись посмертно, якщо померлий кандидат у лауреати висувався за життя.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня минулого року у Брусилові пройшло урочисте вручення Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка. 23 червня біля Свято-Михайлівського кафедрального собору в Житомирі відкрили та освятять пам’ятник професору, видатному діячу Української Православної Церкви, митрополиту Іларіону (Огієнку).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Огієнко премія лауреат Вілівчук  
Матеріали по темі