Культура

Житомирян запрошують до краєзнавчого музею на День неспішного мистецтва

4 April 2018, 11:38

Житомирський обласний краєзнавчий музей 14 квітня вперше долучиться до міжнародної акції Slow Art Day, або День неспішного мистецтва.

Як розповів директор музею Роман Насонов, за статистикою відвідувач, який приходить у музей, витрачає на оглядання одного твору від 8 до 17 секунд, - пише прес-служба Житомирської облради.

«Людина прагне оглянути якнайбільше робіт і в результаті виходить стомлена, нічим особливо не перейнявшись. Мистецькі твори потребують глибшого «спілкування» і мають бути джерелом натхнення, а не втоми. Ідея Дня неспішного мистецтва полягає у тому, щоб спонукати відвідувача оглядати твори повільно і ретельно, вникаючи у кожну деталь, шукаючи внутрішніх відповідей на свої питання, і витратити на споглядання одного твору хоча б 10 хвилин. Замість того, щоб переглядати сотні творів за 8 секундами, варто зупинитися на довший час, обравши лише кілька робіт», - розповів Роман Насонов.

Наукові співробітники краєзнавчого музею підібрали 3 роботи, біля яких відвідувачі впродовж години мають зупинитися, детально оглянути їх, обдумати та обговорити з друзями чи представниками музею.

Житомирян і гостей міста запрошують долучитися до міжнародної акції 14 квітня 2018 року з 12:00 до 13:00 год. та поділитися враженнями, розмістивши власні фото у соціальних мережах із хештегом - #неспішнемистецтво, #неспішно, #SlowArtDay. Адреса: м. Житомир, майдан Замковий, 1. Тел.:47-49-24

Довідково. Slow Art Day, або День неспішного мистецтва – міжнародний проект, що проходить в багатьох музеях світу з 2009 року. Це всесвітня акція з простим завданням: допомогти усім бажаючим пізнати радість споглядання прекрасного.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2018 року житомирський краєзнавчий музей підтримав міжнародний флешмоб-селфі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей Насонов День неспішного мистецтва  
Матеріали по темі