Культура

​У Житомирі планують закрити один філіал бібліотеки та створити на Польовій сучасний культурний простір

12 April 2018, 12:23

У Житомирі планують провести реорганізацію бібліотечної системи.

Це питання розглядалося на сесії міської ради 12 квітня.

Депутати рекомендували управлінню культури звернутися до Міністерства культури України для отримання погодження на реорганізацію (ліквідацію) бібліотек.

«Процес реорганізації включає в себе закриття філіалу №6 на вул. Монтана, перенесення філіалу №7 з гуманітарної гімназії №1 в інше приміщення. Цим питанням ми опікуємося вже три роки і ми знайшли адресу – вул. Вітрука, 53, і туди ж ми переводимо філіал №12 з приміщення музичної школи №3», - пояснила директор комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Лариса Харчук.

Депутати проголосували за звернення до Міністерства культури та передбачили 3 млн 474,6 тис. грн на реконструкцію нежитлового приміщення філіалу-бібліотеки №7 за адресою: м. Житомир, вул. Вітрука, 53, в т.ч. придбання обладнання та оплата за видачу сертифікату.

«Я пропоную виділити кошти і не використовувати їх,поки ми не отримаємо згоду від Міністерства культури», - запропонував мер Сергій Сухомлин, але депутати цю пропозицію не підтримали – «за» проголосували лише 11.

Як повідомляв Житомир.info, в останні роки житомирські бібліотеки, щоб не втратити читача, зазнають суттєвих змін: запроваджують електронні каталоги та книги, забезпечують відвідувачів інтернетом, перетворюють свої коридори у фотогалереї, а читальні – у концертні зали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бібліотека виконком  
Матеріали по темі