Культура

Норвезькі музиканти вчитимуть житомирян грі на фортепіано на ІІ міжнародному фестивалі Grieg-Fest

18 April 2018, 13:17

27-28 квітня 2018 року в рамках відзначення Днів Європи в Україні в Житомирі пройде Другий міжнародний культурно-мистецький фестиваль Grieg-Fest.

Про це 18 квітня Житомир.info повідомив голова ЖОМГО «Цілком природно» Ілля Грицанюк.

«Різноманітні майстер-класи, міжнародна наукова конференція, літературні та мистецькі виставки, презентація норвезьких освітніх програм та грандіозний фінальний концерт за участі українських та норвезьких музикантів – такою насиченою буде програма міжнародного фестивалю Grieg-Fest, який відбудеться 27-28 квітня у Житомирі в рамках відзначення Днів Європи в Україні. Таку яскраву культурну подію, вже вдруге організовану Всеукраїнським музичним товариством Едварда Гріга, житомиряни зможуть відвідати абсолютно безкоштовно. Програма фестивалю обіцяє безліч позитивних вражень і знайомств не лише з новими людьми, а й з норвезькою культурою», - інформують організатори.

Організатори фестивалю підготували для відвідувачів тематичні локації, де житомиряни та гості міста зможуть познайомитися з культурними, літературними та музичними досягненнями митців Норвегії та України.

За даними організаторів, всі бажаючі зможуть долучитися до музичних та мистецьких майстер-класів, наприклад, із «норвезької ходи». Зокрема, під час фестивалю кожен зможе повчитися вокалу і грі на фортепіано у норвезьких гостей Einar Røttingenі та Njål Sparbo, які виступлять і на фінальному концерті. Для зручності організатори дійства запросили перекладачів. Також участь у фестивалі візьмуть всесвітньо відомі виконавці й викладачі Бергенської консерваторії імені Гріга Einar Røttingenі, Njål Sparbo, а також норвезький фольклорний скрипаль Håkon Asheim.

Новинкою стане вручення першої іменної премії Гріга для активних музикантів та теоретиків, які популяризують норвезьку та українську культуру. Премію вручать під час фінального концерту.

У Житомирі Grieg-Fest проводиться вже вдруге. Він покликаний сприяти культурному діалогу між Україною та Норвегією, а також країнами-учасниками Міжнародного товариства Едварда Гріга, такими як Великобританія, Нідерланди, Америка, Німеччина, Італія, Японія.

Організатори: Всеукраїнське музичне товариство Едварда Гріга (UkrainianGriegSociety).

Співорганізатори: Житомирське музичне училище імені В. Косенка, Житомирська міська рада.

Партнери фестивалю: Житомирська обласна наукова бібліотека ім. О. Ольжича, Житомирська обласна бібліотека для юнацтва, Житомирська обласна бібліотека для дітей, Житомирський обласний краєзнавчий музей, КПСМНЗ музична школа №2 імені С. Ріхтера.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль Норвегія Grieg-Fest  
Матеріали по темі