Культура

Хмельницькі актори «для експерименту» привезли в Житомир дві хореографічні вистави

18 April 2018, 15:55

Актори Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького привезли у Житомир дві вистави – хореографічну казку М. Кропивницького «По щучому велінню» та хореографічну виставу «Есмеральда» за мотивами твору В.Гюго «Собор Паризької Богоматері».

Виступи хмельничан проходять в Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги в рамках обмінних гастролей. У першій половині дня 18 квітня актори показали дві дитячі вистави. Балет на 2 дії «Есмеральда» житомиряни побачать цього ж дня о 19 годині.

«Хмельницький театр був першим, з яким ми почали дружити і обмінюватися п’єсами. Ця дружба почалася в 2007 році і відновилася зараз, у 2018-му. Ми не спілкувалися цілих 10 років через зміну керівництва наших театрів і зараз знову дуже раді зустрітися», - сказала генеральний директор Житомирського драмтеатру Наталія Ростова.

«Це наша п’ята хореографічна вистава. Ми їх не вивозили, а показували у себе, в Хмельницькому. Тепер хочемо показати ці спектаклі житомирському глядачеві, почути їх думку. У цих виставах задіяні артисти балету і драматичні актори», - сказав на прес-конференції 18 квітня Заслужений артист України, актор Хмельницького драмтеатру Степан Бортнічук. Він похвалив маленьких житомирських глядачів, які із захопленням дивилися хореографічну казку «По щучому велінню».

«Чемні дітки, виховані. Уважно слухали, сміялися, коли «бігали» відра або виповзала величезна змія. Видно було, що вони прийшли до театру», - поділився актор.

Хореографічна вистава «Есмеральда» мовою танцю розповідає романтичну історію життя та кохання молодої циганки. Дівчині доводиться зробити складний вибір між вірністю та життям. Та над справжнім почуттям не підвладний час та люди.

Цей спектакль привабить глядача сюжетом, емоціями, балетом у повноцінному розумінні та гарною музикою, - поділилася Заслужена артистка України, актриса Хмельницького драмтеатру Лариса Власенко, яка грає у спектаклі стару циганку.

«Коли ми ставили цю виставу у Хмельницькому, школярі, у яких вивчення «Собору Паризької Богоматері» у програмі, кричали нам «Браво!» і не відпускали, не спішили в гардероб за пальтами і куртками. Десь такої реакції ми чекаємо від житомирського глядача. Це експеримент, і сподіваюся, що глядач його оцінить», - сказала Лариса Власенко.

«Есмеральда», балет на 2 дії, сцена Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги. 18 квітня, 19:00.

За мотивами твору В.Гюго «Собор Паризької Богоматері»

Музика: Ч.Пуні, З.Фібіх, Л.Деліб, Ф.Шуберт, Е.Вілла-Лобос

Постановник – з. а. України Олександр Шиманський

Художник – Олександр Долоянц

В ролях:

  • Есмеральда (в дитячому віці) – Ангеліна Панасюк,
  • Есмеральда – Дар’я Ярошенко
  • Офіцер Феб – Олег Панасюк
  • Флер-де-Ліс – Яна Ковальська
  • Гудула - мати Есмеральди – Ельвіра Фатєєва
  • Клод Фролло – Сергій Качур
  • Квазімодо – Максим Довгун
  • Молода циганка – Діана Коваль
  • Стара циганка – заслужена артистка України Лариса Власенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вистава театр п'єса  
Матеріали по темі